Favoriti brez težav, izpad Kvitove

Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković in Serena Williams sta si zagotovila napredovanje v tretji krog OP Avstralije. Izpadla je šesta nosilka Petra Kvitova. Naprej tudi Roger Federer.
Oglej si celoten članek

Tretji dan teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu ni postregel z večjimi presenečenji. Napredovala je večina najvišje postavljenih igralcev, vključno z prvima nosilcema, Srbom Novakom Đokovićem in Američanko Sereno Williams. Spodletelo pa je šesti nosilki, Čehinji Petri Kvitovi.

Foto: EPA novak đoković Prvi nosilec Đoković je brez težav odpravil Francoza Quentina Halysa s 6:1, 6:2 in 7:6 (3). V drugem krogu je bil uspešen tudi tretjepostavljeni Švicar Roger Federer, ki je v treh nizih ugnal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Zmagovalca 17 turnirjev za grand slam v naslednjem dvoboju čaka 27. nosilec, Bolgar Grigor Dimitrov, ki so ga nekdaj imenovali kar Baby Fed zaradi podobnosti s Federerjevo elegantno igro.

"Grigor je dobro igral v Sydneyju, kar mu je gotovo dvignilo samozavest. To bo težak tekmec, nevaren, ima pa tudi dovolj moči za pet nizov, zato bom moral igrati najboljši tenis," pravi Federer, ki lovi svojo 300. zmago na turnirjih za grand slam in peti naslov na OP Avstralije. Nazadnje je slavil leta 2010.

Foto: EPA serena williams Pri moških so napredovali tudi šestopostavljeni Čeh Tomaš Berdych, sedmopostavljeni Japonec Kei Nishikori in deveti nosilec Francoz Jo-Wilfired Tsonga.

Na ženskem delu turnirja je svojo nalogo pričakovano opravila prva nosilka Williamsova, ki je Tajvanki Hsieh Su-Wei prepustila le tri igre.

Težave s poškodbo kolena je očitno niso ovirale, med drugim je eno izmed točk dosegla z udarcem mimo mreže. "Vedno je luštno narediti nekaj svežega, novega. Ne vem, če sem že kdaj dosegla točko na takšen način. Sicer pa sem se dobro gibala, malce še počasi, ampak gre na bolje," je dejala Williamsova, ki je na lovu na 22. naslov na grand slamih. Naslednja ovira bo Rusinja Darja Kasatkina.

Foto: EPA petra kvitova Sicer pa so od najvišje postavljenih igralk napredovale še četrta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, petopostavljena Rusinja Marija Šarapova in deseta nosilka, Španka Carla Suarez Navarro. Izpadla pa je šestopostavljena Kvitova, s 6:4 in 6:4 jo je izločila Avstralka Daria Gavrilova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.