Favoriti, pazite se Račkov!

Foto: Žurnal24 Ryan Carter in soigralci iz Anaheima so se veselili uvrstitve v drugo kolo.
San Jose je redni del sezone v NHL končal kot najboljša ekipa, a jih je v prvem kolu končnice izločil Anaheim. Slednje zdaj v konferenčnem polfinalu čakajo branilci naslova iz Detroita.
Oglej si celoten članek
 

Samo še dve neznanki

V drugo kolo končnice so se že uvrstili hokejisti Bostona, Pittsburgha, Anaheima, Detroita, Vancouvra in Chicaga. V torek bosta znani še preostali dve moštvi. Na sedmi tekmi se bodo pomerili New York Rangers in Washington ter Carolina in New Jersey.

Hokejisti Calgary Flames so v ligi NHL z 1:4 na domačem ledu izgubili proti Chicago Blackhawks, ki so se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v nadaljevanje končnice. Enako je uspelo tudi moštvu Anaheim Ducks, ki so bili v Arrowhead Pondu s 4:1 boljši od San Jose Sharks in se prav tako uvrstili naprej s 4:2 v zmagah.

V Kaliforniji sta Teemu Selanne in Francois Beauchemin dosegla svoja prva zadetka v končnici v razmiku 43 sekund druge tretjine, kar je bilo dovolj, da so osmi nosilci iz nadaljevanja s 4:2 v zmagah presenetljivo izločili najboljše moštvo rednega dela prvenstva NHL, San Jose Sharks. Vratar Jonas Hiller je obranil 36 strelov in veliko pripomogel k temu, da so Anaheim Ducks postali šele tretje moštvo v zadnjih devetih sezonah, ki je v prvem krogu izločilo dobitnike nagrade Presidents' Trophy. V naslednjem krogu se bodo Anaheim Ducks pomerili z branilci naslova Stanleyjevega pokala, Detroit Red Wings.

V Calgaryju so domači hokejisti povsem popustili in dovolili gostujočemu moštvu Chicago Blackhawks, da se je prvič po 13 letih uvrstilo v drugi krog končnice NHL. Izkazal se je Patrick Kane z golom in podajo, po enkrat sta zadela še Adam Burish in Brian Campbell, Dustin Byfuglien pa je dodal zadetek v prazno mrežo in dve podaji. Edini gol za gostitelje je dosegel Todd Bertuzzi.

Liga NHL, prvo kolo končnice (v poševnicah je izid v zmagah):

Calgary Flames : Chicago Blackhawks 1:4 /2:4/
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 4:1 /4:2/
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.