Fed: za začetek Hercog vs. Krumm

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Žreb je določil, da bosta dvoboj prvega kroga svetovne skupine teniškega pokala Fed med Japonsko in Slovenijo v Kobeju začeli najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog in drugouvrščena domača igralka Kimiko Date Krumm. Nato bosta v soboto na teren stopili še Ajumi Morita in Nastja Kolar.
Oglej si celoten članek

Uvodno dejanje dvoboja, ki bo zmagovalkam omogočil boj za napredovanje v elitno svetovno skupino pokala Fed, poraženke pa pahnil v neizprosen boj za obstanek med 16 najboljšimi ekipami na svetu, se je razpletlo po željah slovenske kapetanke Maje Matevžič. Ta je že po nekaj treningih v Kobeju na Japonskem določila, da bo druga slovenska igralka 17-letna Nastja Kolar, čeprav po uvrstitvi na lestvici WTA ta čast pripada štirinajst let starejši Petri Rampre.

"Dobro je, da bo dvoboj odprla Polona, ki je odlično pripravljena in željna igre. To hkrati pomeni, da bo tudi v nedeljo začela kot prva. Kar se tiče naše druge igralke, sem za prvi dan izbrala mlado Kolarjevo, katera bo igrala drugi dan, pa bom določila šele po razpletu uvodnega dne," je sporočila Matevžičeva.

V moderni, večnamenski dvorani Bourbon Beans, v kateri je bilo v času treningov reprezentanc hudo mrzlo, se bo predstavila pomlajena slovenska reprezentanca, ki ima glede na starost in potencial še lepo in dolgo prihodnost. Povsem obratno kot pri domačinkah, za katere bo verjetno zadnjo tekmo v reprezentanci odigrala 41-letna Kimiko Date Krumm. Prvi dan se bo srečala z dvajset let mlajšo Polono Hercog, v nedeljo, če bo Matevžičeva ohranila isto postavo kot po žrebu, pa bo starostna razlika še štiri leta višja.

Za igro dvojic, ki je v pokalu Fed na sporedu kot peta, zadnja partija, je slovenska kapetanka določila Hercogovo in Andrejo Klepač, njena japonska kolegica Takeši Murakami pa Riko Fudživaro in Ajumi Morito. Slovenke in Japonke so se doslej srečale dvakrat; 1999 na Nizozemskem so zmagale Japonke z 2:1, 2010 v Mariboru pa so bile s 4:1 boljše Slovenke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.