Federer do rekordne 80. zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
Roger Federer je še šestič v karieri osvojil turnir v Cincinnatiju. Švicarski rekorder po številu zmag je v finalu v treh nizih ugnal Španca Davida Ferrerja in prišel do 80. turnirske zmage v karieri.
Oglej si celoten članek

Triintridesetletni Roger Federer je proti Davidu Ferrerju v njunem 16. medsebojnem obračunu v zadnjih enajstih letih slavil 16. zmago, s slavjem v Cincyju ter finalom minuli teden v Torontu pa se je, hočeš - nočeš, postavil v vlogo enega od favoritov tudi za bližnje odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se bo začelo naslednji teden.

Ta čas tretji igralec sveta je v Cincinnatiju po letih 2005, 2007, 2009, 2010 in 2012 osvojil še šesti naslov. To sezono je po Dubaju in Halleju osvojil tretji turnir, kar pomeni, da je skupni zbir turnirskih zmag iz 121 finalov povišal na okroglih 80. To sezono ima 49 posamičnih zmag, največ med vsemi igralci; po številu zmag je drugi Rafael Nadal s 44.

Končno večji pokal

Federer, ki že desetletje in pol nastopa na turnirju v Cincinnatiju, je bil novega naslova zelo vesel. Predvsem zato, ker bo lahko svojim štirim otrokom; z ženo Mirko imata dvojčici Mylo Rose in Charlene Riva ter dvojčka Lea in Lennyja, končno domov prinesel večji pokal.

"Ves čas osvajam in domov prinašam neke manjše pokale. Otrokom zatrjujem, da gre še vseeno za lovorike, pa niso najbolj zadovoljni. Upam, da bodo te končno veseli," se je po zmagi šalil Federer.

Poraz Polone v kvalifikacijah, slovenski dvoboj Klepačevi

Potem ko je najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog minuli teden izpadla v uvodnem krogu turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,5 milijona dolarjev, je tokrat na turnirju v New Havnu z nagradnim skladom 710.000 dolarjev obstala v kvalifikacijah. Po zmagi nad deseto nosilko kvalifikacij Kitajko Zheng Jie (7:5, 6:4) v uvodnem krogu kvalifikacij je Hercogovo v drugem krogu ugnala Italijanka Karin Knapp, ki je bila boljša s 6:2 in 6:1.

Andreja Klepač je v paru s Španko Silvo Soler-Espinosa na turnirju WTA v New Havnu z nagradnim skladom 710.000 dolarjev v prvem krogu dvojic priredila presenečenje. Klepačeva je s špansko soigralko namreč izločila drugi nosilki, Slovenko Katarino Srebotnik in Čehinjo Kveto Peschke, in zmagala s 7:6 (2) in 6:4. V naslednjem krogu slovensko-špansko navezo čaka boljši par iz obračuna med gruzijsko-poljsko dvojico Oksana Kalašnikova - Alicja Rosloska in avstralsko-švicarskim parom Casey Dellacqua - Stefanie Vögele.

Kavčič že izpadel, Rola še čaka

Najboljša slovenska teniška igralca Blaž Rola in Blaž Kavčič pred začetkom odprtega prvenstva ZDA nastopata na turnirju v Winston Salemu z nagradnim skladom 600.000 dolarjev. Kavčič je nastop začel in končal z gladkim porazom v prvem krogu; s 6:3 in 6:2 ga je po uri in 13 minutah igre odpravil Francoz Nicolas Mahut, Rolo pa dvoboj prvega kroga še čaka, v prvem krogu se bo pomeril s kvalifikantom, Američanom Waynom Odesnikom.

 

Cincinnati, masters ATP (4,02 mio USD), finale:

Roger Federer (Švi/2) : David Ferrer (Špa/6) 6:3, 1:6, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.