Federer in Hewitt obujata rivalstvo

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski teniški as Roger Federer je novo sezono začel z uvrstitvijo v finale turnirja v Brisbanu, kjer se bo pomeril s svojim nekdanjim rivalom Avstralcem Lleytonom Hewittom.
Oglej si celoten članek

Švicar Roger Federer in Avstralec Lleyton Hewitt sta finalista teniškega turnirja ATP v Brisbanu z nagradnim skladom 452.670 dolarjev. Prvopostavljeni Švicar je v polfinalu s 6:3, 6:7 (3) in 6:3 odpravil osmega nosilca, Francoza Jeremyja Chardyja, Hewitt pa je bil s 5:7, 6:4 in 6:3 boljši od drugopostavljenega Japonca Keija Nišikorija.

Federer in Hewitt sta odigrala že 26 obračunov, prepričljivo pa vodi Švicar (18:8). Nazadnje sta se pomerila na obračunu Davisovega pokala leta 2011, kjer je v štirih nizih zmagal Federer, Hewitt pa se je zadnje zmage veselil leta 2010 v finalu turnirja v Halleju. S to zmago je prekinil niz 15 zaporednih porazov proti švicarskemu maestru.

Serena do prve lovorike v sezoni, Venus izgubila

Američanka Serena Williams je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Brisbanu z nagradnim skladom milijon dolarjev. Prvopostavljena igralka je v finalu trenutno najboljših igralk sveta premagala drugo nosilko in branilko naslova, Belorusinjo Viktorijo Azarenko, s 6:4 in 7:5.

Williamsova, ki je dosegla svojo 58. turnirsko zmago, zdaj v medsebojnih dvobojih z Azarenko vodi s 14:3. Američanka je do naslova prišla brez izgubljenega niza.

Srbkinja Ana Ivanović pa je zmagovalka turnirja v Aucklandu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V velikem finalu je druga nosilka premagala Američanko Venus Williams s 6:2, 5:7 in 6:4. Dvoboj nekdanjih prvih igralk sveta je trajal dve uri in 19 minut. Za 26-letno Ivanovićevo je bila to 12. turnirska zmaga, prva po letu 2011 na Baliju. Na drugi strani je 33-letna Williamsova brez turnirskega naslova od oktobra 2012.

ATP 250, Brisbane, polfinale:

Roger Federer (Švi/1) : Jeremy Chardy (Fra/8) 6:3, 6:7 (3), 6:3
Lleyton Hewitt (Avs) : Kei Nišikori (Jap/2) 5:7, 6:4, 6:3

WTA, Brisbane, finale:

Serena Williams (ZDA/1) : Viktorija Azarenka (Blr/2) 6:4, 7:5

WTA, Auckland, finale:

Ana Ivanović (Srb/2) : Venus Williams (ZDA) 6:2, 5:7, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.