Federer: ''Nekdo ga mora ustaviti''

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švicar Roger Federer je pred finalom teniškega mastersa v Rimu, kjer se bo pomeril z Rafaelom Nadalom, prepričan, da je edini ključ do zmage agresivna igra. Večna rivala se bosta v Rimu pomerila drugič; leta 2006 je v finalu zmagal Nadal.
Oglej si celoten članek

Tretji igralec sveta Roger Federer se bo v finalu mastersa v Rimu poskušal maščevati Rafaelu Nadalu za poraz pred sedmimi leti. Težko pričakovani obračun dvojice ''Fedal'' se bo v večnem mestu začel ob 16. uri, Švicar pa se zaveda, da prostora za taktiziranje ne bo.

''Moral bom igrati agresivno. Na pesku mi ne bo ničesar podaril; njegov spin je neverjeten,'' je povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam. ''Nadal ima najboljše gibanje na pesku vseh časov, zato je težko igrati proti njemu, a v preteklosti mi je že uspelo in lahko ga spravim pod pritisk. Za njim je neverjeten povratek in vesel sem zanj, a nekdo ga mora ustaviti in upam, da bom to jaz,'' je dodal Švicar.

Nadal in Federer sta v karieri odigrala 29 obračunov, z 19:10 pa vodi Španec. Na peščeni podlagi sta se pomeril štirinajstkrat, rezultat pa je 12:2 v korist Nadala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.