Federer po maratonu z zlato z Murrayjem

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi finalist moškega teniškega turnirja na OI v Londonu, ki poteka na sveti travi v Wimbledonu, je Roger Federer, potem ko je v polfinalu po štiri ure in pol dolgem maratonu izločil Argentinca Juana Martina del Potra. Za edino manjkajačo lovoriko v bogati karieri se bo Švicar udaril z domačim matadorjem Andyjem Murrayjem. V ženskem finalu se bosta udarili Marija Šarapova in Serena Williams.
Oglej si celoten članek

Britansko teniško svetišče, All England Club, bo po treh tednih prizorišče novega boja med Švicarjem Rogerjem Federerjem in domačinom Andyjem Murrayjem. Finalista turnirja za grand slam sta se namreč na igriščih Wimbledona uvrstila tudi v olimpijski finale. Federer je premagal Argentinca Juana Martina del Potra, Murray pa Srba Novaka Đokovića.

Medtem ko sta prvi nosilec Federer in del Porto uprizorila maraton, ki se je po štirih urah in pol končal z zmago Švicarja s 3:6, 7:6 (7:5), 19:17, je bil dvoboj med domačim adutom in Srbom krajši. Murray je Đokovića ugnal s 7:5, 7:5 po dveh urah.

V finalu "pravega" Wimbledona pred tremi tedni je bil boljši Federer, Murray pa bo imel priložnost za prvo zmago na tem terenu. Drugemu nosilcu Đokoviću pa bo ostal le boj za tretje mesto.

Med dvojicami se bosta za zmago udarila ameriški in francoski par. Bratoma Miku in Bobu Bryanu, ki sta v polfinalu premagala Francoza Juliena Benneteauja in Richarda Gasqueta s 6:4, 6:4, sta se pridružila drugospostavljena Francoza Michael Llodra in Jo-Wilfried Tsonga po zmagi nad špansko zasedbo David Ferrer/Feliciano Lopez s 6:3, 4:6, 18:16.

Pri dekletih finalistki Šarapova in Serena Williams

V finalu olimpijskega teniškega turnirja v Wimbledonu bosta igrali Rusinja Marija Šarapova in Američanka Serena Williams. Rusinja je v polfinalu ugnala rojakinjo Marijo Kirilenko s 6:2, 6:3, Američanka pa je nadigrala prvo igralko sveta Belorusinjo Viktoriio Azarenko s 6:1 in 6:2.

Olimpijske igre, tenis, polfinale (M):

Roger Federer (Švi) : Juan Manuel Del Potro (Arg) 3:6, 7:5, 19:17
Andy Murray (VBr) : Novak Đoković (Srb) 7:5, 7:5

Olimpijske igre, tenis, polfinale (Ž):

Marija Šarapova (Rus) : Marija Kirilenko (Rus) 6:2, 6:3
Viktorija Azarenka (Belorusija) : Serena Williams (ZDA) 1:6, 2:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.