Federer postavil nov mejnik

Foto: Žurnal24 Švicar Roger Federer je z novo zmago na turnirju v Cincinnatiju še povečal predn
Številka ena moškega tenisa, Švicar Roger Federer, je na turnirju v Cincinnatiju dosegel že 50. zmago na turnirjih ATP.
Oglej si celoten članek

Vedno bliže Samprasu

Roger Federer je jubilejno lovoriko dosegel z zmago nad Američanom Jamesom Blakom, ki ga je ugnal s 6 : 1 in 6 : 4. S tem je postavil nov mejnik v svoji izredno uspešni karieri, do rekorda Peta Samprasa, ki je dosegel 14 zmag na turnirjih za Grand Slam, pa mu manjkajo le še trije naslovi. Švicar je v letošnji sezoni dosegel 45 zmag in doživel le šest porazov. 

 

Proti Blaku najboljša igra

»Vsekakor sem prikazal svojo najboljšo igro. Da sem premagal Blaka, sem jo preprosto moral prikazati,« je dejal Federer in dodal: »Vzel sem si en mesec premora po zmagi v Wimbledonu. Upal sem, da bom 50. zmago osvojil že v Montrealu, a je bil Djoković boljši. V Cincinnatiju pa sem igral zares dobro.«

 

Z zmago na turnirju v Cincinnatiju je le še utrdil vodstvo na računalniški lestvici pred Špancem Rafaelom Nadalom in tretjeuvrščenim Srbom Novakom Djokovićem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.