Federer prvič zavezal kravato Djokoviću

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Cincinnatiju z nagradnim skladom 3,4 milijona dolarjev. Prvi igralec sveta je v finalu premagal drugopostavljenega Srba Novaka Djokovića s 6:0 in 7:6 (7).
Oglej si celoten članek

Za Rogerja Federerja je to 76. zmaga na turnirjih ATP, 21. na turnirjih serije masters in peta v Cincinnatiju, hkrati pa odlična popotnica na zadnji letošnji turnir za grand slam, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se bo začelo 27. avgusta. Švicar je za zmago prejel dober milijon dolarjev, s čimer je s turnirskimi nagradami v karieri presegel mejo 73 milijonov dolarjev, z novimi tisoč točkami za lestvico ATP pa je na vrhu še povečal vodstvo pred zasledovalci.

Finale ni upravičil pričakovanj, saj vsaj v prvem nizu na terenu ni bilo videti, da se merita najboljša igralca na svetu. Federer, ki je izkupiček v medsebojnih dvobojih povečal na 16-12 in ki je Novaka Djokovića premagal na zadnjem dvoboju v polfinalu Wimbledona, je prvi niz dobil ekspresno hitro. S tremi odvzemi začetnega udarca ga je zaključil po dvajsetih minutah s kar 6:0. To je bila hkrati prva takoimenovana "kravata" v njunih osemindvajsetih dvobojih od leta 2006 dalje.

Drugi niz je bil bolj izenačen, saj sta igralca izmenično dobivala igre in po slabi uri igre prišla do "tie breaka". Tu je imel Novak Djoković, ki je prejšnji teden zmagal na mastersu v Torontu, tudi priložnost za zmago, vendar je ni izkoristil in Federer je podaljšano igro in dvoboj zaključil pri 9:7. "S to zmago se nadaljuje moje čarobno poletje. Zelo sem zadovoljen in z veseljem se odpravljam v New York," je zmago pospremil Švicar, tudi Srb pa nad razpletom ni bil pretirano razočaran. "Roger je zasluženo zmagal, sam pa odhajam na US Open poln samozavesti po dveh dobrih tednih."

Cincinnati, masters, finale:

Roger Federer (Švi/1) : Novak Djoković (Srb/2) 6:0, 7:6 (7)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.