Federer se je izenačil z Nadalom

Foto: EPA
Foto: EPA
Roger Federer je dobil masters v Madridu, potem ko je v finalu z 2:1 v nizih ugnal Tomasa Berdycha. Švicar se je z zmago po številu osvojenih mastersov izenačil z Rafaelom Nadalom, ki ga bo v ponedeljek tudi prehitel na drugem mestu lestvice ATP. Blaž Kavčič se je prek kvalifikacij uvrstil na masters v Rimu.
Oglej si celoten članek

Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja v Madridu z nagradnim skladom 3,1 milijonov dolarjev. V finalu je premagal Čeha Tomasa Berdycha s 3:6, 7:5 in 7:5.

Federer je tako tretjič v karieri osvojil turnir v Madridu, hkrati pa se je s Špancem Rafaelom Nadalom izenačil po številu osvojenih turnirjev masters. Zdaj jih imata oba po dvajset, Federer pa bo zavoljo novih 1000 točk ATP na novi lestvici napredoval na drugo mesto in na tretje potisnil prav Nadala.

Tridesetletni Federer, ki je v soboto z zmago v polfinalu presegel mejo 70 milijonov dolarjev, zasluženih iz nagradnih skladov, ima v zadnjih mesecih nadvse spoštljivo statistko. Od lanskega polfinala odprtega prvenstva ZDA je zmagal 44-krat in trikrat izgubil.

Švicar je za zmago prejel 585.800 evrov, poraženec, Tomas Berdych, ki se je prvič uvrstil v finale mastersa na pesku in ki do finala v Madridu ni izgubil niza, pa se je moral zadovoljiti s polovico te vsote.

Kavčič na glavni turnir v Rimu

Najvišjeuvrščeni slovenski teniški igralec na lestvici ATP Blaž Kavčič je v Rimu zabeležil enega večjih uspehov v karieri. Z dvema zmagama v kvalifikacijah se je prebil na glavni turnir serije masters z nagradnim skladom 2,9 milijona evrov. Blaž Kavčič, ki se je v kvalifikacije uvrstil šele po odpovedi Igorja Andrejeva, je izločil dva italijanska igralca, ki sta v Rim prišla s povabilom organizatorja. Najprej je bil boljši od Enrica Burzija (6:2, 6:4), nato pa še od Marca Cecchinata (4:6, 6:1, 6:2). Z uvrstitvijo na glavni turnir je Ljubljančan zaslužil 8500 evrov in si priigral 35 točk ATP, ki ga bodo znova popeljale med prvih sto igralcev na svetu.

Madrid, masters, finale:

Roger Federer (Švi/3) : Tomas Berdych (Češ/6) 3:6, 7:5, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.