Federer se je odpovedal nastopu v Parizu

Foto: Profimedia
Švicar je z odpovedjo izgubil praktično vse možnosti, da se do konca leta zavihti na vrh ATP lestvice.
Oglej si celoten članek

Tako kot je napovedal že pred dnevi, je švicarski teniški zvezdnik Roger Federer zaradi priprave na zaključni turnir ATP v Londonu odpovedal sodelovanje na zadnjem večjem ogrevalnem tekmovanju, masters v Parizu. Odločitev o odpovedi so sporočili prireditelji v Parizu le nekaj ur po zmagi Švicarja na domačem turnirju v Baslu.

Naslednji teden bo v Parizu potekal masters z nagradnim skladom 4,27 milijona evrov, Federer pa je že pred finalom v Baslu, kjer je danes zmagal, napovedal, ga bo zaradi Londona verjetno izpustil. Zdaj je napovedi uresničil in ne bo nastopil v dvorani Bercy, kjer je zmagal enkrat, leta 2011.

S to odločitvijo pa je skorajda že izgubil možnosti, da bi do konca sezone še lahko prehitel Rafaela Nadala na prvem mestu lestvice ATP.

Finale ATP v Londonu bo na sporedu med 12. in 19. novembrom.

Federerjeva odpoved je že četrta, ki so jo dobili pariški prireditelji, že prej je bilo jasno, da zaradi poškodb in predčasnega konca sezone ne bodo nastopili Škot Andy Murray, Srb Novak Đoković in Federerjev rojak Stan Wawrinka.

WTA Wozniackijeva prvič dobila zaključni masters

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.