Federer šele sedmi nosilec

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srb Novak Đoković, najboljši teniški igralec na lestvici ATP, je prvi nosilec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam. Drugi nosilec je Španec Rafael Nadal, tretji pa olimpijski zmagovalec Škot Andy Murray.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Švicar Roger Federer je šele sedmi nosilec, so sporočili prireditelji OP ZDA v tenisu.

Za Federerja, ki je to sezono osvojil le eno turnirsko zmago - v nemškem Halleju -, se zdi, da je lov na rekordno 18. zmago na turnirjih za grand slam misija nemogoče. Obenem se je prvič po Wimbledonu leta 2003, torej več kot desetih letih, zgodilo, da 32-letnik ni med prvo trojico nosilcev.

Na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni bodo razdelili 34,3 milijona dolarjev nagradnega sklada. Zmagovalec med posamezniki bo prejel 2,6 milijona dolarjev, kar je skoraj 700.000 dolarjev več kot minulo sezono.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.