Federer sprejel veliko odločitev

Foto: Epa roger federer
Dobitnik srebrne posamične medalje iz Londona (2012) se bo prihodnje leto še enkrat podal v lov na zlato.
Oglej si celoten članek

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je sporočil, da bo naslednje leto nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu. Zanj bo to peti olimpijski nastop, lovil pa bo posamično zlato medaljo, ki je v bogati karieri še nima.

Federer se je pri 38 letih odločil, da ga olimpijski izzivi še mikajo. Potem ko je zadnje igre v Riu 2016 izpustil zaradi poškodbe kolena, bo Tokio naslednje leto priložnost, da v zbirko dosežkov doda še zlato medaljo.

To sicer z iger že ima, a med dvojicami iz Pekinga 2008, štiri leta pozneje v Londonu je bil po porazu s Škotom Andyjem Murrayjem v finalu srebrn med posamezniki. Prvič je na igrah nastopil že leta 2000 v Sydneyju.

"Več tednov sem razmišljal in se posvetoval s svojo ekipo, kaj umestiti med Wimbledon in pred US Open. Nazadnje se je moje srce odločilo za še eno olimpijsko preizkušnjo," je danes ob robu ekshibicijske tekme z Američanom Johnom Isnerjem v Tokiu sporočil Švicar, ki bo ravno ob zaključku iger na Japonskem dopolnil 39 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.