Federer ušel usodi Rafe: po 0:2 do zmage

Foto: EPA Šarapova noge krilo Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova noge krilo Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova noge krilo Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova noge krilo Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Šarapova Hsieh Su-wei Wimbledon tretji krog tenis Foto: EPA Djoković Đoković streha stadion igrišče Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije t Foto: EPA Djoković Đoković brisača Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji kro Foto: EPA Djoković Đoković Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Djoković Đoković Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Djoković Đoković Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tretji krog tenis Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tretji krog tenis Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tretji krog tenis Foto: EPA Federer Benneteau Wimbledon OP Velike Britanije tretji krog tenis
Prvi igralki sveta Mariji Šarapovi je v tretjem krogu grand slama v Wimbledonu proti Tajvanki Hsieh Su-wei nagajal veter, a je ruska lepotička kljub vsemu oddala vsega pet iger in se uvrstila v osmino finala. Novak Đoković je proti Radeku Štěpáneku izgubil prvi niz, nato pa slavil s trikrat po 6:2. Roger Federer vstal od mrtvih proti Julienu Benneteauju.
Oglej si celoten članek

Marija Šarapova se je na tretjem dvoboju v Wimbledonu mučila z začetnim udarcem, ki ji ga je močan veter nosil po celem igrišču, kljub močnim sunkom in dvigovanju njenega kratkega krilca pa je Rusinja premagala Tajvanko Hsieh Su-wei in se uvrstila v četrti krog.

Prva igralka sveta je prevladovala v prvem nizu in zanesljivo dosegala točke proti Hsieh, hčerki tajvanskega ključavničarja, ki ni zmogla "odkleniti" skrivnosti do sibirske prevlade. Šarapova je kljub vsemu popustila in dvakrat izgubila svoj začetni udarec, veter pa jo je popolnoma spravil s tira in v njeno igro so se prikradle še dvojne napake.

Tajvanka je povedla s 4:2, a ni zdržala, tako da se je Šarapova vrnila v igro in po dveh zapravljenih žogicah za zmago le dosegla odločilno točko. Rusinja, ki je svoj prvi in edini naslov v Wimbledonu leta 2004 osvojila kot 17-letnica, bo morala proti lanskoletni polfinalistki Sabine Lisicki prikazati veliko boljšo predstavo.

"Težko bo. Lani ji je šlo zelo dobro. Je zelo dobra igralka na travi in se že veselim," je dejala Šarapova. Lisickijeva je po treh nizih ugnala Američanko Sloane Stephens. Slovakinja Jana Čepelova se je prebila v tretji krog po zmagi nad Španko Anabel Medina Garrigues, v tretjem pa jo čaka drugopostavljena beloruska igralka Viktorija Azarenka.

Slovakinja Jana Čepelova se je prebila v tretji krog po zmagi nad Španko Anabel Medina Garrigues, v tretjem pa jo čaka drugopostavljena beloruska igralka Viktorija Azarenka. Tretjepostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska je brez težav ugnala Britanko Heather Watson s 6:0 in 6:2, Rusinja Vera Zvonareva pa je pri zaostanku s 3:6 in 3:4 predala dvoboj Belgijki Kim Clijsters.

Đoković potreboval češki šok

Prvi nosilec moškega dela turnirja Novak Đoković je proti Čehu Radeku Štěpáneku preživel izgubljeni prvi niz in se nato zanesljivo uvrstil naprej. Sveta trava še ni povsem prebolela četrtkovega šokantnega izpada Rafaela Nadala proti Lukasu Rosolu, po desetih igrah prvega niza in vodstvu Štěpáneka z 1:0 pa je kazalo na nov črn dan za prve nosilce.

Toda srbski igralec si je hitro opomogel in 28. igralcu sveta takoj vzel servis v drugem nizu, po tem pa se ni več oziral nazaj in zaključil tekmo z "backhand winnerjem" po dveh urah in 50 minutah igre. V osmini finala ga čaka obračun z rojakom Viktorjem Troickim. Slednji je v treh nizih ugnal Argentinca Juana Monaca. Američan Sam Querrey je v drugem krogu po hudem boju premagal Kanadčana Miloša Raonića, v tretjem pa ga čaka Hrvat Marin Čilić.

Federer plesal po robu

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer se je z velikimi težavami prebil v osmino finala. Šestkratni zmagovalec tega turnirja in tretji nosilec je v tretjem krogu po treh urah in 34 minutah ugnal Francoza Juliena Benneteauja.

Ljubiteljem tenisa se je po četrtkovi senzaciji, ko je Čeh Lukaš Rosol presenetljivo izločil Španca Rafaela Nadala, v petek nasmihala nova senzacija v režiji Benneteauja, ki je bil ob vodstvu z 2:1 le dve točki od zmage v četrtem nizu, a se je Švicar rešil, Benneteau pa se je vedno bolj utrujen in poškodovan vdal v usodo. Ob šepanju mu ni pomagala niti pomoč turnirskega fizioterapevta.

Izkušeni Švicar se je tako vendarle izvil iz neprijetnega položaja in v zadnjem nizu povsem "zradiral" nasprotnika ter si po pravem trilerju priigral napredovanje, kjer ga v naslednjem krogu čaka Belgijec Xavier Malisse, ki je danes ugnal rablja Grege Žemlje - Španca Fernanda Verdasca.

Hitro slovo Kate in Kvete

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njena češka soigralka Kveta Peschke ne bosta branili lanskega prvega mesta. Slovensko-češko navezo je v današnjem dvoboju drugega kroga na letošnjem tretjem turnirju premagala italijanska kombinacija Flavia Pennetta - Francesca Schiavone.

V uvodnih dveh nizih je bil obračun izenačen, odločilni tretji niz pa je minil v absolutni prevladi italijanskih teniških igralk, ki sta Srebotnikovi in Peschkejevi, ki sta bili tretji nosilki na bržkone najslovitejšem teniškem turnirju na svetu, dovolili, da sta osvojili zgolj eno igro. Dvoboj je trajal uro in 41 minut.

Italijanska kombinacija se bo v tretjem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu (obe Romunija) – Hsieh Su-Wei/Sabine Lisicki (Tajvan/Nemčija). Tudi Andreja Klepač in njena avstralska soigralka Anastasia Rodinova sta izgubili dvoboj drugega kroga. Klepačevo in Rodionovo sta po dobri uri premagali devetopostavljeni Španki Nuria Llagostera Vives in María José Martínez Sánchez s 6:3 in 6:2.

OP Velike Britanije (19,96 milijona evrov), Wimbledon, 3. krog:

Moški (ATP)

Novak Đoković (Srb/1) : Radek Štěpánek (Češ/28) 4:6, 6:2, 6:2, 6:2;
Roger Federer (Švi/3) : Julien Benneteau (Fra/32) 4:66:7(3), 6:27:6(6)6:1;
Mihail Južni (Rus/26) : Janko Tipsarević (Srb/8) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3;
Richard Gasquet (Fra/18) : Nicolas Almagro (Špa/12) 6:3, 6:4, 6:4;
Viktor Troicki (Srb) : Juan Monaco (Arg/15) 7:5, 7:5, 6:3;
Xavier Malisse (Bel) : Fernando Verdasco (Špa/17) 1:6, 7:6(5), 6:1, 4:6, 6:3
Denis Istomin (Uzb) : Alejandro Falla (Kol) 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(5);

2. krog:
Sam Querrey (ZDA) : Miloš Raonić (Kan/21) 6:7 (3), 7:6 (7), 7:6 (8), 6:4;

Ženske (WTA)

Marija Šarapova (Rus/1) : Su-Wei Hsieh (Tvn) 6:1, 6:4;
Agnieszka Radwanska (Pol/3) : Heather Watson (VBr) 6:06:2;
Angelique Kerber (Nem/8) : Christina McHale (ZDA/28) 6:26:3;
Kim Clijsters (Bel) : Vera Zvonareva (Rus/12) 6:34:3predaja;
Sabine Lisicki (Nem/15) : Sloane Stephens (ZDA) 7:6(5), 1:6, 6:2;
Marija Kirilenko (Rus/17) : Sorana Cirstea (Rom) 6:3, 6:1;
Peng Shuai (Kit/30) : Arantxa Rus (Niz) 6:1, 6:2;

2. krog:
Jana Čepelova (Slk) : Anabel Medina Garrigues (Špa/26) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.