Federer za 52. naslov

Foto: Žurnal24 Roger_Federer3_Reuters - main1
Zadnji oktobrski konec tedna je precej teniško obarvan. Končujejo se kar trije ATP turnirji. Najbolj zanimiv finale bo v Baslu, kjer bo Roger Federer lovil 52. turnirsko zmago.
Oglej si celoten članek

V finalu teniškega turnirja v Baslu v Švici z nagradnim skladom 850.250 evrov se bosta pomerila prvi igralec sveta, domačin Roger Federer in Finec Jarkko Nieminen. Slednji je v polfinalu premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 7:6 in 6:2, Federer, ki bo v finalu naskakoval 52. naslov v karieri in sedmega letos, pa je bil v dveh podaljšanih igrah boljši od Hrvata Iva Karlovića.

Andy Murray © Reuters

 
V finalu teniškega turnirju v St. Peterburgu z nagradnim skladom milijon dolarjev se bosta pomerila drugopostavljeni Britanec Andy Murray in tretji nosilec Španec Fernando Verdasco . Britanec je v polfinalu s 6:2, 5:7 in 7:6 (1) ugnal domačega igralca Mihaila Južnija , Verdasco pa je bil s 6:2 in 6:3 boljši od hrvaškega kvalifikanta Marina Čilića .

V Lyonu dvoboj domačinov
V finalu 660.000 evrov vrednega teniškega turnirja v Lyonu se bosta pomerila domača igralca. Marc Gicquel je v polfinalu s 4:6, 6:2 in 7:6 (7) premagal Kolumbijca Alejandra Fallo , Sebastien Grosjean pa rojaka Joja-Wilfrieda Tsongo s 6:1, 6:2. Gicquel se bo z Grosjeanom pomeril za svoj prvi ATP naslov. "Navdušen sem. Tu vedno igram spektakularne tekme, " pred finalom pravi Gicquel, ki je v lanskem francoskem finalu izgubil proti Richardu Gasquetu.

Basel (ATP), polfinale
J. Nieminen (FIN) : M. Baghdatis (CIP) 7:6 (4), 6:2,
R. Federer (ŠVI/1) : I. Karlović (HRV) 7:6 (6), 7:6 (5).

St. Peterburg (ATP), polfinale
A. Murray (VB/2) : M. Južnij (RUS/3) 6:2, 5:7, 7:6 (1),
Fernando Verdasco (Špa/6) - Marinin Čilić (Hrv) 6:2, 6:3.

Lyon (ATP), polfinale
M. Gicquel (FRA) : A. Falla (KOL) 4:6, 6:2, 7:6 (7),
S. Grosjean (FRA) : J. W. Tsonga (FRA) 6:1, 6:2.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.