Federer zdaj na Djokovića

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Roger Federer še naprej navdušuje na OP Francije. V četrtfinalu je premagal domačina Gaela Monfilsa (3:0) in še naprej ostaja brez izgubljenega niza. V polfinalu ga čaka "nepremagljivi" Novak Djoković.
Oglej si celoten članek

Italijanka Francesca Schiavone, branilka naslova teniškega grand slama v Parizu, Francozinja Marion Bartoli ter Švicar Roger Federer so si priigrali uvrstitve v polfinale, kamor je brez boja zaradi poškodbe Italijana Fabia Fogninija napredoval tudi Srb Novak Djoković.

Ponedeljkov prekinjeni četrtfinalni dvoboj, poln preobratov, pa je dobil Britanec Andy Murray, četrti nosilec, ki je premagal Srba Viktorja Troickega s 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Federer je po 154 minutah izločil domačina Gaela Monfilsa s 6:4, 6:3 in 7:6 (7:3) in ga zdaj čaka letos še nepremagani Djoković. Tako bo dvoboj Djoković – Federer postregel s poslastico in partijo, ki lahko veliko spremeni. Drugi nosilec Djoković je letos še neporažen, doslej je "preživel" 41 dvobojev in ga le še ena zmaga loči od izenačenja rekorda legendarnega Američana Johna McEnroea iz leta 1984, ko je ta zmagal na 42 partijah zapored od začetka koledarskega leta.

Obenem bi se Djoković z zmago nad nekdanjim prvim tenisačem sveta in šestnajstkratnim zmagovalcem turnirjev za veliki slam sam zavihtel na prvo mesto svetovne teniške lestvice ATP ter s prestola izrinil Španca Rafaela Nadala. Hkrati lahko Djoković postane prvi igralec po Jimu Courierju, ki je leta 1992 zadnji zmagal na uvodnih dveh velikih turnirjih in prišel na pol poti do osvojitve velikega grand slama. Federer in Djoković sta doslej odigrala 22 dvobojev, Švicar je sicer uspešnejši s 13 zmagami, vendar je Srb dobil zadnje tri medsebojne obračune, vse na trdi podlagi.

Schiavonejeva, četrta nosilka, je ugnala Rusinjo Anastasijo Pavljučenkovo z 1:6, 7:5 in 7:5. Tridesetletna Italijanka je bila na robu poraza proti 19-letni nekdanji najboljši mladinki sveta, saj je po gladko izgubljenem prvem nizu v drugem zaostajala že z 1:4. "Tedaj sem si dejala, da moram vztrajati. Takoj nato sem odigrala dve odlični točki, potem pa mi je igra stekla. Lahko sem tudi sedem, osem točk zapored odigrala izvrstno, pred tem mi ni uspelo niti pol tega," je edina Italijanka doslej z osvojenim grand slamom priznala, da so ji v zaključku pomagale izkušnje.

Njena tekmica v polfinalu bo ljubljenka domačega občinstva Bartolijeva. Slednja je postala prva Francozinja, ki se je uvrstila v polfinale Pariza po letu 2005, ko je to uspelo Mary Pierce. Rusinjo Svetlano Kuznjecovo je ugnala s 7:6 (7:4) in 6:4. V prvem nizu je bilo kar sedem odvzemov servisov, v podaljšani igri pa je bila močnejša Francozinja. Ta je v drugem nizu vodila že s 5:2, vendar je Rusinji uspelo znižati na 4:5, Bartolijeva pa je nato izkoristila prvo zaključno žogico za zmago.

V ponedeljek sta zaradi teme prekinila dvoboj Murray in Troicki, ki sta vsak dobila dva niza. Srb je sicer nadaljeval izjemno in bil na pragu največjega uspeha v karieri. V petem odločilnem nizu je povedel s 5:2, bil v naslednji igri (5:3) na svoj servis dve točki oddaljen od četrtfinala, vendar je Britancu uspel popoln preobrat.

OP Francije, ATP, osmina finala:

Andy Murray (VB/4) : Viktor Troicki (Srb/15) 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5

Četrtfinale:

Roger Federer (Švi/3) : Gael Monfils (Fra/9) 6:4, 6:3, 7:6

Sreda:

Rafael Nadal (Špa/1) – Robin Söderling (Šve/5)
Andy Murray (VB/4)– Juan Iganci Chela (Arg)

V polfinale je že uvrščen Novak Djoković (Srb/2).

OP Francije, WTA, četrtfinale:

Marion Bartoli (Fra/11) : Svetlana Kuznecova (Rus/13) 7:6, 6:4
Francesca Schiavone (Ita/15) : Anastazija Pavljučenko (Rus/14) 1:6, 7:5, 7:5

Sreda:
Viktorija Azarenka (Blr/4) – Na Li (Kit/6)
Marija Šarapova (Rus/7) – Andrea Petković (Nem/15)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.