Federer združil moči z Billom Gatesom

Foto: Profimedia roger federer bill gates
Zbirala sta sredstva za afriške otroke.
Oglej si celoten članek

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer in 62-letni ustanovitelj Microsofta Bill Gates sta na začetku tedna v dobrodelne namene združila moči in v paru nastopila na tekmi Match for Africa. V ameriškem San Joseju sta ugnala tenisača Jacka Socka in ameriško TV voditeljico Savannah Gutrie s 6:3.

Izid seveda ni bil v ospredju, ampak sklad Federerja za pomoč otrokom na Črni celini. Kalifornijski dvoboj si je ogledalo 15.000 gledalcev, izkupiček dvoboja pa je znašal več kot 2,5 milijona ameriških zelencev, poročajo mediji onstran luže.

"Zadeva je bila zelo zabavna. Vesel sem tudi zbranih sredstev, ki bodo šla v celoti tja, kamor sodijo. Gre predvsem za to, da jim omogočimo boljšo izobrazbo, tudi tako, da dodatno izobrazimo učitelje," je dejal švicarski tenisač, ki pravi, da bo do konca leta podpore iz njegovega sklada deležnih že več kot milijon otrok v Afriki.

Foto: Profimedia roger federer bill gates

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.