Federerjev najhujši poraz po letu 2002

Foto: EPA
Foto: EPA
Sedemkratni zmagovalec Wimbledona Roger Federer je moral v sredo v 2. kolu Wimbledona priznati premoč 116. igralcu iz lestvice ATP, Ukrajincu Sergeju Stahovskemu. Švicar, ki je branil naslov zmagovalca, je nazadnje tako zgodaj na sveti travi izpadel leta 2002.
Oglej si celoten članek

Kijevčan je z zmago nad 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam končal neverjeten Švicarjev niz na turnirjih velike četverice, kjer pred četrtfinalom ni izpadel na 36 zaporednih turnirjih.

Zbrali smo nekaj zanimivih statističnih podatkov:

- To je bil Federerjev najhitrejši izpad v Wimbledonu po letu 2002, ko je nastope končal v prvem kolu.

- To je bil Federerjev najhitrejši izpad na grand slamih po letu 2003, ko je izpadel v prvem kolu OP Francije.

- To je bil Federerjev najhujši poraz na grand slamih od prvega kola Wimbledona leta 2002, ko ga je ugnal Hrvat Mario Ančič, takrat 154. tenisač sveta.

- Zadnji, ki ni bil uvrščen med sto najboljših na lestvici ATP, ki je premagal Federerja, je bil Richard Gasquet. Ko ga je leta 2005 premagal v Monte Carlu, je bil Francoz 101. na lestvici ATP.

- To je bil najhitrejši izpad branilca naslova v Wimbledonu po letu 2003, ko je Avstralca Lleytona Hewitta v prvem kolu premagal Hrvat Ivo Karlović.

- Ukrajinec Sergej Stahovski je v 21 dvobojih sploh prvič premagal igralca, ki je na lestvici ATP med desetimi najvišje uvrščenimi.

- Razmerje zmag in porazov v Wimbledonu je pri Federerju 67:7, pri Stahovskem pa 2:4.

- Federer je na turnirjih za grand slam zmagal 257 dvobojev, izgubil pa 39. Stahovski je zbral 11 zmag in 18 porazov.

- Federer je v svoji karieri zmagal 905-krat, izgubil pa 205-krat. Razmerje zmag in porazov pri Stahovskem je 107:121.

- Federerjevo razmerje zmag in porazov na travi je 122:17, pri Ukrajincu pa 12:12.

- Federer je v svoji karieri s turnirskimi nastopi zaslužil 77.564.273 ameriških dolarjev, Stahovski pa 2.728.393 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.