Federerju se to ni zgodilo že 16 let

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti Švicar je bil zaustavljen v Cincinnatiju.
Oglej si celoten članek

Roger Federer je izpadel v osmini finala turnirja v Cincinnatiju. S 6:3 in 6:4 ga je premagal Rus Andrej Rubljov. Ta je dvoboj odprl z odvzemom servisa Švicarju in povedel z 2:0 v prvem nizu. Federerju je nato uspel rebreak, a je nato znova izgubil igro na svoj začetni udarec. 

V drugem nizu je 70. igralec sveta izkoristil edino priložnost za break v sedmi igri, to pa je zadoščalo tudi za skupno zmago. Ruski teniški igralec je za zmago proti Federerju, ki je v preteklosti sicer kar sedemkrat že osvojil turnir v Cincinnatiju, potreboval le 62 minut.

Tako hiter poraz se švicarskemu zvezdniku ni pripetil že 16 let. Leta 2003 ga je v prvem krogu turnirja v Sydneyju premagal Franco Squillari. Argentinec, ki je že zaključil kariero, je bil takrat boljši s 6:2 in 6:3, dvoboj pa se je končal po 54 minutah.

Turnir v Cincinnatiju si lahko ogledate tudi v prenosih na televiziji Sport Klub.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.