Fedex in Nole že med osmerico

Foto: EPA
Foto: EPA
V četrtfinale tretjega letošnjega grand slama v Wimbledonu je napredoval tudi tretji nosilec, Švicar Roger Federer, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Mihailom Južnim. Novak Đoković je gladko, s 3:0 v nizih, odpravil svojega rojaka Viktorja Troickega.
Oglej si celoten članek

V moški konkurenci je švicarski teniški virtuoz iz Basla Roger Federer na osrednjem igrišču lopar prekrižal z Belgijcem Xavierjem Malissom. Slednji je leta 1999 v Davisovem pokalu premagal Federerja, tokrat pa mu to ni uspelo, saj je proti Švicarju izgubil z 1:3 v nizih. Fedex je dvoboj dobil s 7:6 (1), 6:1, 4:6, 6:3. Šestkratni zmagovalec Wimbledona je sicer med dvobojem tožil za bolečinami v križu in je zahteval tudi zdravniški odmor, a se je vendarle prebil v svoj že 33. zaporedni četrtfinale na turnirjih za grand slam.

"Zavedam se, da je bilo Malissu zelo težko igrati. Nikoli ni lahko igrati proti nasprotniku, ki je poškodovan. Po dvoboju sem se mu opravičil. Že večkrat sem imel bolečine v hrbtu, a stanje se lahko hitro izboljša, stisniti je treba zobe. V naslednjih dveh dneh me čaka kakšna terapija, prepričan sem, da bo v sredo že vse v redu," je dejal Federer. Za vstopnico v polfinale se bo Roger pomeril z Rusom Mihailom Južnijem, sicer 26. nosilcem. Južni je v osmini finala odpravil Uzbekistanca Denisa Istomina s 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:5.

Usodo znova krojil dež

V četrtfinalu se bo Federerju pridružil tudi prvi nosilec turnirja Novak Đoković, ki je svojega rojaka Viktorja Troickega popolnoma onemogočil z izvrstnim serviranjem in močnimi returni in mu prepustil le sedem iger.

Wimbledonski spored je znova dodobra skrojil dež. Đoković se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja Richard Gasquet - Florian Mayer, ki je eden izmed treh prekinjenih obračunov zaradi dežja, Mayer pa je dobil prvi niz proti Gasquetu. Na igrišču številka ena Andy Murray vodi proti Marinu Čiliću s 7:5 in 3:1, Mardy Fish pa je osvojil uvodni niz proti Joeju Wilfriedu Tsongaju na igrišču številka dve.

Izidi:
Moški, osmina finala:

Roger Federer (Švi/3) - Xavier Malisse (Bel) 7:6 (1), 6:1, 4:6, 6:3;
Mihail Južni (Rus/26) - Denis Istomin (Uzb) 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:5;
Novak Đoković (Srb/1) - Viktor Troicki (Srb) 6:3, 6:1, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.