"Ferce bomo premagali s 4:1"

Foto: Nik Rovan Sašo Udovič pričakuje novo zmago Slovenije. (Foto: Nik Rovan)
Nekdanji slovenski reprezentant in eden najboljših napadalcev v zgodovini Slovenije Sašo Udovič zelo optimistično pričakuje obračun Kekovih fantov s Ferskimi otoki v kvalifikacijah za Euro 2012.
Oglej si celoten članek
"Spali smo v bunkerju"
V krajšem pogovoru nam je Udovič zaupal še eno od številnih zanimivosti, ki so se mu vtisnile v spomin med gostovanjem na Ferskih otokih: "Bili smo v hotelu, iz katerega sem gledal kot iz bunkerja, pred mano so se pasle ovce, trava pa je bila na strehi hotela, ki je bil pravzaprav zabarikadiran pod zemljo."

"Pričakujem zmago naše reprezentance," je ob našem klicu in vprašanju, kaj pričakuje od petkove preizkušnje, kot iz topa izstrelil Sašo Udovič in nadaljeval: "Mi že imamo izkušnje s takimi tekmami. Samo potovanje in način, kako se tja potuje, sami Ferski otoki … Ja, mislim, da takrat samo še veslali nismo do tja. Specifična tekma, specifičen stadion, enako je tudi z namestitvijo. Ampak mislim, da je vse v glavah in koncentraciji igralcev. Priprava na tekmo preprosto mora biti na ravni evropskih kvalifikacij in potem ne vidim nobenega problema, ker so naši fantje enostavno toliko kvalitetnejši od Ferskih otokov, da zmaga ne bi smela biti vprašljiva."

Izbranci Matjaža Keka bodo torej v petek zvečer (19.30) morali biti z glavami na "pravem mestu", saj se jim v nasprotnem primeru kaj hitro lahko pripeti spodrsljaj, ki bi bil bržčas že usoden. Tako imenovana "zlata generacija", katere viden član je bil seveda tudi naš sogovornik, se je z "ribiči" že opekla. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002 je bilo na Ovčjih otokih neodločeno 2:2 (prvi gol za Slovenijo je v 27. minuti zabil ravno Udovič), potem ko so Zlatko Zahovič in soigralci še v 90. minuti vodili z 2:0. "Mislim, da se to tokrat ne more zgoditi in to predvsem zaradi tega, ker sem prepričan, da bo strokovni štab in sami igralci naredili vse, da bodo šli v tekmo maksimalno skoncentrirani in da bodo to svojo nedvomno kvalitetno razliko na igrišču tudi potrdili," je še dejal nekdanji napadalec Olimpije in Hajduka, ki je še enkrat opozoril na specifičnost gostovanja na Ferskih otokih: "To so težke tekme, ker sam ambient in vse skupaj ni na ravni velikih evropskih tekem. Zelo pomembno pa je, da se že k samim pripravam za tekmo pristopi resno, in upam, da bodo naši povedli v rani fazi tekme, ker bo potem veliko lažje."

V Ljubljani hat-trick Matavža
Na prvem medsebojnem srečanju so v Stožicah slovenski bojevniki slavili s kar 5:1. S tremi zadetki je blestel Tim Matavž. S preigravanji in natančnimi podajami je bil zelo razpoložen tudi Josip Iličić.

Ob koncu sezone bo pri naših reprezentantih verjetno prisotna tudi utrujenost. Večina standardnih članov prve enajsterice ima za seboj namreč prek 30 odigranih tekem. "Nekateri so igrali veliko, drugi manj. Vendar pa so fantje skupaj en teden, tako da se utrujene nekoliko osveži, tiste, ki so igrali nekoliko manj, pa se malce bolj obremeni. Vse ostalo pa je v glavah, ker je kvaliteta absolutno na naši strani," se Udovič, ki je v dresu Slovenije zaigral na 42 tekmah, na katerih je dosegel 16 golov, s tem ne obremenjuje.

Ob koncu se enostavno nismo mogli izogniti napovedi izida, čeprav je Udovič "potarnal“, da pri napovedih nikoli ni blestel. "Recimo zmaga naših s 3:1. Ne, rekel bi, da bo na koncu 4:1." Kdo se bo vpisal med strelce? "To bi bilo pa preveč," je še dejal Sašo Udovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.