Ferci domov s petimi žogami v mreži

Foto: Žurnal24 Slovenija se veseli. Foto: Žurnal24 Matavž je eksplodiral in zabil prve tri gole za reprezentanco. (Foto: Boštjan Ta Foto: Žurnal24 Dvaindvajsetletnik je vroče blago na nogometni tržnici. (Foto: Boštjan Tacol) Foto: Žurnal24 Robert Koren Foto: Žurnal24 Birsa je, kot kaže, stoodstotno odločen, da želi kariero nadaljevati pri Genoi. Foto: Žurnal24 Aleksander Radosavljevic Foto: Reuters Milivoje Novakovic Foto: Žurnal24 Milivoje Novakovic Foto: Žurnal24 Josip Ilicic Foto: Žurnal24 Marko Suler Foto: Boštjan Tacol Matjez Kek Foto: Boštjan Tacol Zlatko Dedič (na fotografiji) bi nekaj minut pred koncem kmalu zabil nov velik z Foto: Boštjan Tacol Dedic Ilicic Foto: Žurnal24 Matjez Kek Foto: Žurnal24 Foto: Boštjan Tacol "Hej, stari, baje bo danes polno!" - "A res?" Dalibor Stevanović in Zlatko Dedić Foto: Žurnal24 Matjez Kek, Milan Miklavic, Nihad Pejkovic in ostala klop Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Aleksandar Radosavljevic Foto: Žurnal24 Bojan Jokic Foto: Žurnal24 Robert Koren Foto: Žurnal24 Robert Koren Foto: Žurnal24 Josip Ilicic Foto: Žurnal24 Gruzijce bo jasno "driblal" tudi Josip Iličić. (Foto: Boštjan Tacol) Foto: Boštjan Tacol Koren, Matavz, Novakovic Foto: Žurnal24 Josip Iličić je trenutno v Tirani s slovensko reprezentanco. (Foto: Boštjan Taco Foto: Žurnal24 Zoran jankovic, damjan jankovic, Roman Jakic
Po sedmih letih se je kvalifikacijski nogomet vrnil v Ljubljano in Slovenija ni razočarala. Ferski otoki so ob hat-tricku Tima Matavža padli s 5:1. Ostala zadetka zabila Novakovič in Dedič.
Oglej si celoten članek
Ena proti nič za Stožice
Na poti do svetovnega prvenstva je Slovenija v Mariboru odigrala le eno "neatraktivno" srečanje. Proti San Marinu (5:0) se je v Ljudskem vrtu zbralo vsega pet tisoč gledalcev. Tokrat se jih je v Stožicah po uradnih podatkih zbralo 15.750.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo so za nogometaše Slovenije spet na pravi poti, po tem ko so varovanci Matjaža Keka na krilih premiernih treh zadetkov Tima Matavža brez težav premagali Ferske otoke (5:1). Napaka Boštjana Cesarja je globoko v sodnikovem podaljšku omogočila edini zadetek gostom iz severnega otočja.
NAJ VAM NE UIDE GALERIJA VISOKE SLOVENSKE ZMAGE.

"V tej tekmi smo naredili, kar smo si sami želeli, kar so od nas pričakovali in kar smo morali. Čestitam fantom za pravi odnos. Takšno vzdušje te prislil, da pokažeš neko spoštovanje do tistih, ki so ga pripravili tukaj v Ljubljani. Tekma je pokazala dosti dobrih stvari. Pravi igralci so dali gole. Na teh kvalifikacijah šteje vsaka tekma. Dobro se moramo regenerirati in pripraviti na Estonijo," je po srečanju dejal selektor Matjaž Kek. S tremi goli junak številka ena Tim Matavž pa je za nacionalno televizijo povedal: "Ko sem izvedel, da bom igral v prvi enajsterici, sem bil presenečen in zadovoljen. Hotel sem se izkazati. Imel sem veliko pomoč v soigralcih. Občutek na igrišču pred polnimi tribunami je bil fantastičen. Po dolgem času sem zadel z glavo, moj prvi gol z glavo mi je bil najljubši od vseh treh. Ampak najpomembnejše so tri točke."

Pet golov je malce pretirano glede na prikazano. Trdo smo delali, se trudili, igralci so dali vse od sebe, ampak tokrat to ni bilo dovolj. Hoteli smo igrati napadalno, uporabili smo tri napadalne igralce. Ampak imamo novo ekipo in veliko izkušenih ni bilo z nami. Naučili se bomo in igro izboljšali.
Brian kerr, selektor Ferskih otokov

Nogometaši Slovenije so tekmo s Ferskimi otoki začeli skladno s pričakovanju in igrali odprto vse od prvega sodnikovega žvižga. Selektor Matjaž Kek je uslišal "ulico" in priložnost od prve minute ponudil Josipu Iličiću, v paru z Milivojem Novakovičem pa je začel tudi vroči Tim Matavž. Prav Novakovič je imel v peti minuti prvo priložnost, ko je njegov strel z glavo z golove črte izbil eden izmed Fercev. Že čez nekaj minut je zapretil tudi Matavž, a je njegov strel v zadnjem trenutku ustavil eden izmed branilcev, vratar Jákup Mikkelsen pa je žogo odbil v kot.

Slovenci so še naprej igrali podjetno in Novakovič bi v 15. minuti praktično moral zadeti, ko ga je z izjemno žogo našel Matavž, a je "Nova" v klasični situaciji ena na ena streljal visoko preko vrat. Ferce so Slovenci nato le načeli na polovici polčasa, ko je v kazenskem prostoru nebeško skočil Matavž in zabil svoj reprezentančni prvenec. Le izvrstna parada Mikkelsna je čez deset minut preprečila Valterju Birsi, da bi iz prostega strela povišal rezultat, a že čez minuto ali dve je spet udaril Matavž, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora. Prečka Roberta Korena je bila nato najbližji približek zadetku, ki si ga je do konca polčasa pripravila slovenska reprezentanca. Ob polčasu torej 2:0.

Lestvica:
1. Italija 7 točk

2. Estonija 6
3. Sev. Irska 4 (-1)
4. Slovenija 4
5. Srbija 4
6. Ferski otoki 0 (+1)

Slovenija :  Ferski otoki 5:1 (2:0)
Matavž (24, 36, 64), Novakovič (70), Dedič (84); Moulitsen (90)

Srbija : Estonija 1:3 (0:0)
Kuzmanović (60); Kinkn (63), Vassiljev (73), Luković (90/a.g.)

Severna Irska : Italija 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.