Fergie bo na široko odprl denarnico

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sir Alex Ferguson ne popušča. Škotski strateg, ki že od leta 1986 sedi na klopi Manchester Uniteda, že razmišlja o okrepitvah za novo sezono. Legendarni trener je razkril, da je za ''pravega'' igralca pripravljen odšteti zajetno vsoto denarja.
Oglej si celoten članek

Slavje po osvojenem 20. naslov angleške Premier lige se še ni povsem umirilo, trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson pa že razmišlja o novi sezoni. Škotski strateg namerava poleti na široko odpreti denarnico, a le v primeru, da bo našel igralca, ki bo ustrezal njegovim kriterijem.

Ferguson je lani za prestop Robina van Persieja odštel 35 milijonov evrov, kar se je izkazalo za izjemno pametno odločitev, saj je Nizozemec odigral ključno vlogo pri razpletu angleškega prvenstva. Visoko na seznamu želja sta Robert Lewandowski in Radamel Falcao, Ferguson pa se ozira tudi po nekaterih drugi nogometnih zvezdnikih.

''Mislim, da sploh ne potrebujemko okrepitev,'' je najprej povedal Ferguson, nato pa nadaljeval: ''Morda potrebujemo dva igralca. Odvisno. Če se pojavi igralec, ki bi ustrezal našim kriterijem, potem bi zanj odšteli več denarja, ne glede na to, koliko igralcev imamo.''
Foto: Reuters ferguson van persie Ferguson se zaveda, da bo prihodnje leto potrebno resno računati na Chelsea. V London naj bi se vrnil José Mourinho, modri pa se že nekaj časa pogajajo za Falcaa. ''Chelsea bo zagotovo zraven. Imajo dobre nogometaše in vse kaže, da bo Mourinho nazaj,'' je povedal Škot, ki v letošnji sezoni cilja na nov rekord.

Rdeči vragi imajo trenutno na svojem računu 84 točk, do konca pa jih čakajo še štiri tekme. V primeru stoodstotnega izkupička bi imel United ob koncu sezone 96 točk, s čimer bi izboljšal rekord Chelseaja, ki je v sezoni 2004/2005 zbral 95 točk. Prvi test za Fergusonove varovance bo nedeljski obračun z Arsenalom. ''Osvojili smo ligo in do konca so še štiri tekme. 96 točk bi bilo fenomenalno. Ne vem, če bi lahko to kdorkoli izboljšal,'' je zaključil Ferguson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.