Fernando hodi sam, menjava: Carroll!

Foto: Žurnal24 Fernando Torres Foto: Žurnal24 Luis Suarez Foto: Žurnal24 Kenny Dalglish Foto: Žurnal24 Luis Suarez Foto: Žurnal24 Sergio Aguero Agüero Foto: Žurnal24 Sergio Aguero Agüero Foto: Žurnal24 Sergio Aguero Ag%C3%BCero Enrique Cerezo Foto: EPA Ivan Rakiti%C4%87 Rakitic Jose Maria del Nido Gary Medel Foto: Žurnal24 Andy Carroll prihod avto Foto: Žurnal24 Fernando Torres dres sežig ogenj Foto: Žurnal24
Napadalec Liverpoola Fernando Torres se je na zadnji dan prestopnega roka dogovoril za prestop v Chelsea. Njegova zamenjava na Anfieldu je za klubski rekord postal Andy Carroll.
Oglej si celoten članek
Poglejte si galerijo zadnjega dne prestopnega roka. TUKAJ!

Za nami je infarkten zadnji dan prestopnega roka. V spodnjih vrsticah si preberite, kako se je odvijalo dogajanje na evropskem nogometnem tržišču. Potem ko je k Liverpoolu na podpis pogodbe prišel Luis Suárez, se je z avtom v nasprotno smer odpeljal Fernando Torres. Angleški mediji so špekulirali, da je njegova destinacija London, kjer naj bi s Chelseajem podpisal pogodbo vredno astronomskih 93 milijonov evrov! Okrog 16. ure pa je sledila nova "bomba": Liverpool se je začel dogovarjati za prihod Newcastlovega napadalca Andyja Carrolla (40 milijonov evrov). Kot da to ne bi bilo dovolj, je že v nedeljo na sporedu ligaški obračun Chelseaja in Liverpoola na Stamford Bridgeu! Bo Torres igral? Dobro vprašanje ...

Fernando Torres (Liverpool > Chelsea)
Za prestop španskega napadalca Fernanda Torresa iz Liverpoola v Chelsea naj bi bilo že popoldne vse dogovorjeno. Po poročanju SKY Sports je napadalec Redsov v London nameraval kreniti že okrog 15.40 s helikopterjem, modri pa bi za njegove usluge (prestop + plača) odšteli neverjetnih 93 milijonov evrov! Obe strani sta se nato dolgo dogovarjali o višini Torresove plače, ki naj bi znašala okrog 200 tisoč evrov tedensko.

Ob 19. uri je španska Marca zapisala, da je Torresov prestop k Chelseaju gotov. Kluba sta dolgo časa usklajevala igralčeve papirje (sponzorje itd.), a nato prišla do končnega dogovora. Modri bodo Liverpoolu plačali 58 milijonov evrov. Zaenkrat še ni informacij o tem, da bi se v nasprotno smer preselil tudi Nicolas Anelka. Okrog 20.30 so iz Liverpoola končno sporočili, da so Torresu dovolili pogajanja s Chelseajem za večerni prestop. Kot kaže, so čakali, da se podpišeta pogodbi z Luisom Suárezom in Andyjem Carrollom. Španec je nato krenil proti Stamford Bridgeu.

Štiri za ceno enega
Za količino denarja, ki ga bo Liverpool zapravil za Andyja Carrolla, bi lahko pred sezono pripeljali: Mesuta Özila, Samija Khediro, Rafaela van der Vaarta in Javierja Hernándeza skupaj! Se izplača?!

Juventusov napad je oplemenitil Alessandro Matri, ki ga je do konca sezone posodil Cagliari, za kar so črno-beli odšteli poldrugi milijon evrov. Če pa ga bodo želeli poleti odkupiti, bo znesek narasel na 15,5 milijona. (STA)

Andy Carroll (Newcastle United > Liverpool)
Nesojeni naslednik legendarnega Alana Shearerja je sračje gnezdo zapustil veliko prej, kot si je verjetno kdajkoli mislil. Okrog 16.30 je SKY Sports poročal, da se je Andy Carroll odpravil na pogajanja v Liverpool. Toda ponudba je bila kot kaže preslaba, saj je dobri prijatelj Newcastlovega lastnika Mika Ashleyja za medije potrdil, da so srake zavrnile drugo ponudbo Redsov. Toda to še ni bil konec: Carroll je okrog 18.15 na klub naslovil zahtevo po prestopu, ki jo je Newcastle sprejel. Nekaj minut pred 20. uro je "veliki Andy" prispel do Liverpoolovih klubskih prostorov, kjer sta ga, kot že rečeno, čakala zdravniški pregled in podpis pogodbe za ceno 41 milijonov evrov.

Charlie Adam (Blackpool > Liverpool)
Redsi so bili daleč najbolj dejaven klub na zadnji dan prestopnega roka. Kratko pot na jug bo, kot kaže, opravil tudi letos navdušujoči vezist Blackpoola Charlie Adam. Ta naj bi se k bližnjemu sosedu Liverpoolu v zadnjem trenutku preselil v zameno za 16 milijonov evrov. Do večernih ur je zgodba o Adamu potihnila in, kot kaže, od prestopa ne bo nič.

Luis Suarez (Ajax > Liverpool)
Skorajda istočasno kot ga je izgubil, je Liverpool tudi pridobil enega napadalca. Luis Suarez je v trening center v Melwoodu že popoldne prispel na svečani podpis pogodbe, ki je zaključila njegov prestop iz Ajaxa. Nosil bo "mitsko" številko sedem, ki jo je v svojih igralskih časih nosil zdajšnji trener Kenny Dalglish, za 26,5 milijona evrov pa bo na Anfieldu igral pet let in pol. Klub je podpis pogodbe potrdil šele v večernih urah.

David Luiz (Benfica > Chelsea)
Že nekajkrat je izgledalo tako, da je prestop branilca Benfice Davida Luiza k Chelseaju padel v vodo, toda modri želijo po Fernandu Torresu v napadu okrepiti še zadnjo vrsto. Možnosti za prihod Luiza niso majhne, bo pa potrebno počakati do konca ponedeljkovega večera. Okrog 18. ure je portugalska A Bola sporočila, da naj bi se kluba dogovorila za ceno – 25 milijonov evrov in Nemanja Matić – tako da bo to poleg Torresa, kot kaže, nov prihod na Stamford Bridge. Zaradi pozne ure bosta kluba prestop opravila na daljavo, prek faksa, za vse podrobnosti pa naj bi bilo poskrbljeno še pred polnočjo.

Sergio Agüero (Atlético Madrid > Tottenham Hotspur)
Vedno bolj velikopotezni Tottenham Hotspur je po poročanju nekaterih medijev v ponedeljek poslal ponudbo v Madrid. Atlético je zavrnil njihovih 44 milijonov evrov za Sergia Agüera, kar pa je trener Spursov Harry Redknapp kasneje zanikal. Z "El Kunom" je Atlético nato objavil slavnostno podaljšanje pogodbe do 30. junija 2014, kjer pa je občutno znižana odkupna klavzula (s 60 na 45 milijonov evrov), kar bo še podžgalo ugibanja o Argentinčevem neizbežnem odhodu.

"Klub je z mano vedno ravnal dobro, zato sem si želel podaljšati pogodbo," je na novinarski konferenci razlagal Agüero. "Dobro sem se ustalil tukaj in z veseljem bom še naprej igral za Atlético, upam da še mnogo let," je dodal zet Diega Armanda Maradone.

Nicola Legrottaglie (Juventus > AC Milan)
Nov veteran pri AC Milanu? O, ja! Rossoneri so se v ponedeljek popoldne dogovorili za prestop izkušenega branilca Nicole Legrottaglieja, ki so ga speljali rivalom Juventusu. Gre za 34-letnega nogometaša in nekdanjega reprezentanta, ki bo pomagal "večno" poškodovanemu Alessandru Nesti.

Juto Nagatomo (Cesena > Inter Milan)
Presenečenje iz Milana: prvak Inter se je v zadnjih urah prestopnega roka okrepil z japonskim levim bočnim branilcem Juto Nagatomom. Kot del "biznisa" se v Ceseno, Japončev dosedanji klub, seli Davide Santon.

Amauri (Juventus > Parma)
Ostanimo v Italiji, kjer je pozno popoldne novega delodajalca našel tudi letos nerazpoloženi Brazilec Amauri. Stara dama Juventus ga je do konca sezone posodila Parmi, kjer bo tvoril južnoameriški napad z Argentincem Hernanom Crespom.

Ivan Rakitić in Gary Medel (Schalke 04 > Sevilla, Boca Juniors > Sevilla)
Svoj dvojni nakup so v ponedeljek predstavili tudi pri Sevilli, kjer se stvari po nekaj letih stagnacije, kot kaže, spet premikajo na bolje. Za Andaluzijce bosta od sredine sezone naprej igrala Hrvat Ivan Rakitić in Čilenec Gary Medel.

Najdražji prestopi vseh časov (po Transfermarkt.de):

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United > Real Madrid) – 94 milijonov evrov
2. Zinedine Zidane (Juventus > Real Madrid) 73,5 milijona evrov
3. Zlatan Ibrahimović (Inter Milan > FC Barcelona) 69,5 milijona evrov
4. Kaká (AC Milan > Real Madrid) 65 milijonov evrov
5. Luis Figo (FC Barcelona > Real Madrid) 60 milijonov evrov
?Fernando Torres (Liverpool > Chelsea) 58 milijonov evrov?
6. Hernán Crespo (Parma > Lazio) 55 milijonov evrov
?Andy Carroll (Newcastle United > Liverpool) 41 milijonov evrov?
7. Gianluigi Buffon (Parma > Juventus) 54,2 milijona evrov
8. Gaizka Mendieta (Valencia > Lazio) 48 milijonov evrov
9. Andrej Ševčenko (AC Milan > Chelsea) 46 milijonov evrov
10. Rio Ferdinand (Leeds United > Manchester United) 46 milijonov evrov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.