Ferrara prevzel staro damo

Foto: Žurnal24 Ciro Ferrara je z Juventusom podpisal dvoletno pogodbo.
Nekdanji branilec Juventusa Ciro Ferrara je tudi uradno postal novi trener stare dame. Frank Rijkaard je prevzel Galatasaray, Luciano Spalletti pa ostaja v Rimu.
Oglej si celoten članek
 

Lokica ostaja v Ajdovščini

Slovenski nogometni klub Primorje iz Ajdovščine, ki bo v prihodnji sezoni nastopalo v drugoligaški konkurenci, bo še naprej igralo pod taktirko splitskega trenerja Vjekoslava Lokice. Kot so sporočili iz kluba, se je vodstvo z omenjenim strategom dogovorilo še za enoletno sodelovanje.

Italijanski nogometni podprvak Juventus je v petek tudi uradno potrdil, da bo člansko ekipo v sezoni 2009/10 vodil nekdanji branilec stare dame in Napolija Ciro Ferrara. Slednji je vlogo začasnega trenerja Juventusa opravljal že na zadnjih dveh tekmah minule sezone, v petek pa je po poročanju italijanskih medijev podpisal dvoletno pogodbo.

Ferrara je tako tudi uradno nasledil Claudia Ranierija, ki je moral še pred koncem sezone oditi zaradi slabih rezultatov črno-belih. Pod vodstvom Ferrare je Juventus na zadnjih dveh tekmah vknjižil zanesljivi zmagi in v svoje sposobnosti prepričal tudi vodstvo kluba. To je sicer na mesto trenerja sprva želelo postaviti Antonia Conteja ali Luciana Spallettija, vendar sta oba podaljšala sodelovanje z Barijem oziroma Romo.

Rijkaard po novem Turk
Nizozemec Frank Rijkaard je novi trener turškega Galatasaraya, je na klubski spletni strani zapisalo nogometno moštvo iz Carigrada. Sedeminštiridesetletni Nizozemec je na tem položaju zamenjal Bulenta Korkmaza. Eno najbolj slovitih turških moštev se v minuli sezoni ni izkazalo, saj je osvojilo skromno peto mesto.

Rijkaard je nazadnje vodil Barcelono. Z njo je dvakrat osvojil špansko prvenstvo (2005, 2006), leta 2006 pa je slavil tudi v evropski Ligi prvakov. Katalonsko prestolnico je po petih letih delovanja zapustil lani, pred tem pa je bil selektor nizozemske izbrane vrste in trener Sparte iz Rotterdama. Nizozemca so omenjali kot možnega trenerja Milana in moskovskega CSKA, na koncu pa je pristal v največjem turškem mestu.

Spalletti ostaja v Rimu
Luciano Spalletti se je po pogovoru s predsednico Rome Rosello Sensi odločil ostati pri prvoligaškem nogometnem moštvu iz italijanske prestolnice. Italijanski mediji so v zadnjem času namigovali, da naj bi 50-letni trener odšel k torinskemu Juventusu, s podaljšanjem pogodbe do leta 2011 pa je zavrnil to možnost. Roma je v minuli sezoni v serie A osvojila šesto mesto in si izborila nastop v evropski ligi, naslednici pokala UEFA, v novi pogodbi pa je zapisano, da bo imel Spalletti večje pristojnosti pri nakupu novih okrepitev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.