Ferrari bo predstavil novost

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijansko moštvo je razvilo novo zaščito pilotske kabine.
Oglej si celoten članek

Ferrari bo na prvem prostem treningu formule 1 prihodnji teden v britanskem Silverstonu testiral načrtovano novo zaščito pilotske kabine oziroma prostora voznika v bolidu formule 1, danes poroča agencija dpa.

Kot so ob robu tekmovanja v avstrijskem Spielbergu potrdili pri Mednarodni avtomobilistični zvezi, bo posebno zaščito iz PVC materiala, imenovano shield, testiral le Ferrari, ki bo nato dal povratne informacije razvijalcem novosti.

Nove teste bo FIA nato izvedla septembra v Monzi, osnovna zamisel pa je, da naj bi nova zaščita prestregla tiste nevarne dele, ki letijo po zraku in lahko poškodujejo dirkača.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.