Ferrari ima spet svojega Schumacherja

Foto: Epa mick schumacher
Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja je podpisal pogodbo z rdečimi iz Maranella.
Oglej si celoten članek

Konec tedna je moštvo iz Maranella potrdilo, da so v Ferrarijevo akademijo sprejeli Nemca Micka Schumacherja, sina slovitega Michaela Schumacherja, ki je s Ferrarijem osvojil pet od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Mick je z ekipo podpisal uradno pogodbo in bo v novi sezoni sodeloval na testiranjih.

Vsekakor gre tudi pri 19-letnemu Micku Schumacherju za zelo obetavnega tekmovalca, saj je lani slavil v evropskem prvenstvu formule 3, letos pa bo v formuli 2 še naprej nastopal za ekipo Prema.

"Vesel sem, da se je Ferrari odločil za sodelovanje z mano in da bo moja prihodnost v dirkalnem športu, kjer bom član Ferrari Driver Academy, rdeča," je ob podpisu pogodbe dejal Mick Schumacher, ki dodaja, da je to tudi ena od potrebnih stopnic na poti v formulo 1. "Jasno je, da ima Ferrari pomembno mesto v mojem srcu in v srcu moje družine, zato sem vesel tudi s te plati."

Novi vodja ekipe Ferrarija Mattia Binotto pa je dodal: "Za nekoga, kot sem jaz, ki Micka pozna vse od rojstva, je bil sprejem v Ferrarijevo akademijo tudi čustven. A svoje mesto pri nas si je pridobil z velikim talentom, človeškimi in dirkalnimi lastnostmi."

Prvi resen tekmovalni test za novo sezono je Mick Schumacher opravil že ta konec tedna v Ciudad de Mexicu, kjer je skupaj s Sebastianom Vettlom nastopil na tekmovanju dirka prvakov. V finalu sta morala Nemca priznati premoč ekipi Nordic, za katero sta dirkala Danec Tom Kristensen in Šved Johan Kristoffersson. Oče Michael Schumacher je bil v Mehiki uspešnejši, saj je skupaj s Vettlom na tem tekmovanju zmagal kar šestkrat zaporedoma (2007 - 2012).

"Spominjam sem, kako sem Michaela sam takrat opazoval z velikimi očmi in zato je bilo zame nekaj posebnega, da sem zdaj lahko tekmoval skupaj z njegovim sinom," je po tekmi povedal nekdanji štirikratni svetovni prvak v F1, Vettel.

Za Micka Schumacherja so se pred novo sezono zelo zanimali tudi pri Mercedesu, kjer pa mu predčasno niso mogli ponuditi enakovrednih možnosti kot pri Scuderii. Nenazadnje lahko mladi Schumacher priložnost v formuli 1 dobi že letos, če ne pri Ferrariju, pa morda pri partnerskih ekipah Haas ali Sauber.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.