''Ferrari me bo moral prisiliti''

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španec Fernando Alonso (Ferrari) je odločen, da se ne bo udeležil testiranja v Silverstonu, kjer bodo iskali rešitev za nestabilne Pirellijeve pnevmatike.
Oglej si celoten članek

Nezanesljive Pirellijeve pnevmatike, ki so zaznamovale dirko v Silverstonu, tudi pred VN Nemčije ostajajo glavna tema v formuli 1. Dirkaška karavana se je že preselila v Nürburgring, kjer bo v nedeljo na sporedu deveta dirka letošnje sezone.

Po dirki v Nemčiji se bo karavana preselila nazaj v Silverstone, kjer bodo dirkači testirali nove Pirellijeve pnevmatike, ki naj bi jih uporabljali na dirki za VN Madžarske. Omenjena testiranja so bila prvotno namenjena mladim dirkačem, vendar je FIA udeležbo odobrila tudi aktualnim voznikom formule 1.

Alonso: ''Nisem Pirellijev testni voznik''

V Silverstonu pa ne bo Fernanda Alonsa (Ferrari), ki je izrazil nezadovoljstvo nad delom italijanskega gumarja. ''Testiranj se ne nameravam udeležiti. Ferrari me bo moral prisiliti. Jaz nisem Pirellijev testni voznik. Odločitev za testiranje poskusnih pnevmatih na dirkališču, kjer smo imeli težave z gumami, je po mojem mnenju zelo nevarna,'' je bil jasen Alonso.

''Opremljevalec gum to sezono ni sprejel najboljših odločitev. Gume so se izkazale kot neprimerne za formulo 1. Upam, da bomo lahko odpeljali vsaj tri dirke brez sprememb v konstrukciji gume,'' se je jezil španski dirkač in dodal, da se vse ekipe nahajajo v enakem položaju.

''Če gume ne bodo delovale pravilno, bo krivda na nas. To me ne skrbi. Rezultat ene ali druge ekipe v tem trenutku ni prioriteta. Najbolj pomembno je, da se bomo v nedeljo vsi varno vrnili v svojo posteljo,'' je povedal dvakratni svetovni prvak, ki se je v Silverstonu za las izognil katastrofi, ko je Sergiu Pérezu razneslo gumo v trenutku, ko ga je Alonso poskušal prehiteti. ''Srečo sem imel. Vsepovsod so leteli majhni delci jekla. Ob taki hitrosti so kot rakete,'' je dodal Alonso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.