Ferrari ni potreboval dolgo, to je Vettlov najverjetnejši naslednik

Foto: Profimedia Sebastian Vettel
Rdeči iz Maranella nepotrjenih špekulacij o nasledniku štirikratnega svetovnega prvaka niso želeli komentirati.
Oglej si celoten članek

Po torkovi novici, da bo nemški dirkač Sebastian Vettel po koncu sezone zapustil Ferrari, so številni avtomobilistični mediji že izbrskali ime njegovega naslednika. V rdeči dirkalnik italijanskega moštva v formuli 1 bo bržkone sedel španski dirkač Carlos Sainz mlajši, sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza.

Ferrari Vettel zapušča poskočnega konjička

Novico o tem so sporočili številni avtomobilistični mediji. Pri tem so zapisali, da se je 25-letni dirkač z moštvom iz Maranella dogovoril za sodelovanje od leta 2021, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc.

Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta.

Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulo je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Ferrari in McLaren se nista odzvala na današnje pisanje številnih avtomobilističnih medijev, nemški tiskovni agenciji dpa sta odgovorila le, da tovrstnih špekulacij ne bosta komentirala.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.