Ferrari: ''Red Bull ima slab spomin''

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolj pereča tekma letošnje sezone formule 1 je nedvomno pretirana obraba Pirelijevih pnevmatik. Glasne kritike na račun italijanskega proizvajalca je izrazil Red Bull, pri Ferrariju pa odgovarjajo, da imajo rdeči biki zelo slab spomin.
Oglej si celoten članek

Obraba Pirellijevih pnevmatik je postala najbolj vroča tema v karavani formule 1, po dirki za VN Španije pa je tudi italijanski proizvajalec priznal, da bodo potrebne določene spremembe.

Dirkači morajo zaradi velike obrabe na dirko opraviti tudi do štiri postanke v boksu, kar ni najbolj povšeči Red Bullu, ki po besedah Sebastiana Vettla in šefa ekipe Christiana Hornerja ne more izkoristiti vseh zmožnosti svojega dirkalnika.
Foto: EPA sebastian vettel Dirko v Španiji, ki jo je pred domačimi navijači dobil Fernando Alonso (Ferrari), so zaznamovali številni postanki v boksih, najbolj glasno pa se je po dirki jezil Red Bull. ''Težki časi za tiste, ki imajo slab spomin,'' je v odgovor Red Bullu zapisal Ferrari.

''Ljudje hitro govorijo in radi pozabijo, kaj se je dogajalo v preteklosti. Objokovali so, da so morale nekatere ekipe štirikrat v bokse. Škoda, da se ti ljudje niso pritoževali pred dvema letoma, ko je na istem dirkališču pet, šest dirkačev - med njimi tudi tisti, ki so dirko končali na stopničkah - opravilo isto število postankov, kot Massa in Alonso. Znano je, da je dirko mogoče zmagati z večjim številom postankov,'' je na svoji spletni strani dodal Ferrari, ki je za to priložnost pobrskal po arhivu in se spomnil zmage Michaela Schumacherja v sezoni 2004.

''Pomislite na leto 2004, ko je Michael Schumacher zmagal na dirki za VN Francije, in to zahvaljujoč taktiki štirih postankov. Dandanes je očitno sramota, če se poslužuješ taktike, ki ti omogoča narediti največ s tem, kar imaš. Zakaj bi bilo sram nekoga, ki je izbral drugačno taktiko od tistega, ki je svojo med dirko obžaloval,'' zaključuje Scuderia iz Maranella.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.