Ferrari umaknil pritožbo

Foto: EPA
Foto: EPA
Moštvo Ferrari je danes umaknilo pritožbo proti svetovnemu prvaku, Nemcu Sebastianu Vettlu (Red Bull) ...
Oglej si celoten članek

Šlo je za sporni manever trikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, ki naj bi na zadnji dirki v São Paulu prehiteval v času, ko to ni bilo dovoljeno.

Če bi bila pritožba Ferrarija utemeljena oziroma če bi ji Mednarodna avtomobilistična zveza ugodila, bi se lahko pravkar končana sezona razpletla drugače. Ferrari je Vettlu očital, da je prehiteval v času rumene faze, ko to ni bilo dovoljeno.

Nemec naj bi namreč ob rumenih zastavah prehiteval Francoza Jean-Érica Vergneja. Po pravilih bi moral Vettel zaradi tega dobiti 20-sekundni pribitek, ki bi ga s šestega mesta potisnil na osmo. V tem primeru bi Fernando Alonso postal svetovni prvak s točko naskoka. Fia je zdaj razjasnila zadeve in sporočila, da Vettel ni ravnal napačno, zaradi česar je Ferrari pritožbo umaknil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.