Ferrarija blestela na treningih, nato pa ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Poskočni konjiček je obtičal.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, je dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko formule 1 v nemškem Hockenheimu. Drugi je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), tretji pa Hamiltonov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas.

Zmaga Mercedesa je manjše presenečenje, saj sta bila na vseh treningih boljša Ferrarijeva voznika. Toda domačin Sebastian Vettel je imel danes veliko smole, zaradi okvare na dovodu goriva na svojem dirkalniku sploh ni mogel na stezo in je kvalifikacije brez doseženega časa končal na zadnjem mestu. Monačan Charles Leclerc, ki je dobil zadnji trening, pa je prav tako z okvarjenim dirkalnikom obtičal v zadnjem delu kvalifikacij in bo startal z desetega mesta.

Za Hamiltona je to četrti "pole position" v sezoni, skupno pa že 87. v karieri. Za najhitrejšo trojico sta se uvrstila Francoz Pierre Gasly (Red Bull) in finski veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Nedeljska dirka v Hockenhemu bo 11. postaja sezone, pred njo pa ima Hamilton v skupnem seštevku že lepo prednost. Ima 223 točk, Bottas je drugi s 184, Verstappen tretji s 136, na četrtem in petem mestu sta Ferrarijeva dirkača Vettel (123) in Leclerc (120).

Dirka se bo v nedeljo začela ob 15.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.