Ferrer pokadi škatlico cigaret na dan

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruska tenisačica je potrdila večletne govorice o kadilskih navadah španskega veterana Davida Ferrerja.
Oglej si celoten članek

Nedavno je ruski spletni portal Sports.ru objavil zgodbo o španskemu tenisaču Davidu Ferrerju, ki pri 32 letih ohranja stik z vrhom svetovne teniške lestvice. ''Ferru'' je znan po trdem delu in disciplini, ki mu jo je z nenavadnimi metodami v otroštvu privzgojil nekdanji trener, ruski spletni portal pa je Španca označil za ''deloholika''.

Ekaterini Bičkovi se je oznaka zdela žaljiva, še posebej za vsakodnevnega kadilca. ''Absurdno je, da se 32-letnega tenisača, ki sodi med pet najboljših igralcev na svetu, tako poimenuje. Res je, da so Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal in Andy Murray pred njim in tako je že nekaj let. Toda za nekoga, ki pokadi škatlico cigaret na dan... ups, tega morda ne bi smela reči,'' se je zareklo 29-letnici, ki je tako potrdila, kar se je v zakulisju šušljalo že več let.
Ferrer pa še zdaleč ni edini, ki naj bi se vdajal kadilskim užitkom. ''Res je, veliko teniških igralev kadi. Morda je v zadnjih letih odstotek nekoliko upadel, a v preteklosti je bilo to povsem običajno. Kar nekaj ATP igralcev kadi, tudi nekaj WTA igralk, a občutno manj. V prejšnji generaciji francoskih igralcev so kadili skoraj vsi, zdaj se je odstotek prepolovil,'' je dejala Bičkova.

Leta so samo številka

Ferrer je eden najboljših tenisačev zadnjih let. V karieri je osvojil 24 lovorik, med katere prištevamo tudi eno zmago na turnirjih serije Masters 1000. Enkrat je zaigral v finalu Grand Slama, leta 2013 je bil na OP Francije od njega boljši Rafael Nadal. Španec je zadnjih šest sezon redni član najboljše deseterice, leto 2013 pa je zaključil na tretjem mestu.

V lanski sezoni je njegova forma nekoliko upadla, letos pa se je vrnil v velikem slogu in v prvih treh mesecih nanizal prav toliko turnirskih zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.