Ferrer pokvaril načrte Nadalu

Foto: Reuters novak đoković Foto: Reuters novak đoković zlatan ibrahimović Foto: Reuters zlatan ibrahimović Foto: Reuters zlatan ibrahimović Foto: Reuters david ferrer Foto: Reuters roger federer Foto: Reuters rafael nadal
V finalu zadnjega mastersa sezone v Parizu se bosta pomerila Novak Đoković, ki je bil s 4:6, 6:3, 6:2 boljši od Rogerja Federerja, in David Ferrer, ki je s 6:3, 7:5 šokiral Rafaela Nadala.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković ima še vedno možnosti, da sezono konča na prvem mestu lestvice ATP, potem ko je srbski tenisač po preobratu v polfinalu mastersa v Parizu premagal Švicarja Rogerja Federerja.

Nole in FedEx sta se pomerila prvič v letošnji sezoni, Srb pa je z zmago zaostanek v medsebojnih dvobojih znižal na 14:16. Ponovno se bosta srečala že čez nekaj dni, saj sta bila oba izžrebana v skupino B na zaključnem turnirju v Londonu.

Đoković bo imel priložnost, da v Parizu osvoji svojo drugo lovoriko, saj je leta 2009 v finalu premagal domačega ljubljenca Gaela Monfilsa. Če bo v nedeljo premagal Davida Ferrerja, bo osvojil tretji masters v letošnji sezoni.

Federer dobil prvi niz, Nole prevzel vajeti

Federer je začel odločno in v tretji igri odvzel servis nasprotniku. V deseti igri je ubranil štiri brejk priložnosti drugega igralca sveta in povedel z 1:0 v nizih.

V drugem nizu se je momentum prevesil na stran srbskega tenisača, čeprav je bil Švicar tisti, ki je že v prvi igri povedel z brejkom. Đoković se je v nadaljevanju zbral in dobil pet od naslednjih šestih iger, obračun pa se je prevesil v tretji niz.

Tudi v odločilnem nizu je Novak dominiral - na svoj začetni udarec je izgubil le pet točk - in se po nekaj manj kot dveh urah igre veselil uvrstitve finale.

Ferrer prvič po 2011 rešil uganko Nadal

V finalu se bo Đokoviću poskušal zoperstaviti David Ferrer, ki je v drugem polfinalnem obračunu izločil rojaka Rafaela Nadal (6:3, 7:5). To je bila šele njegova peta zmaga proti Nadalu v 25 poskusih.

Branilec naslova, ki je tu lani osvojil prvi in do danes edini turnir serije masters, je v prvem nizu navduševal z agresivno igro, s katero mu je uspelo odvzeti servis Nadalu - prednost, ki je do konca niza ni več izpustil iz rok.

V drugem je imel mlajši Španec na voljo številne brejk priložnosti, ki pa jih ni izkoristil, nato pa mu je Ferrer še enkrat odvzel servis in pri 5:4 serviral za zmago. A Nadal se ni predal in uspel izenačiti, nato pa še enkrat takoj izgubil svoj začetni udarec in Ferrer v drugo ni ponovil napake. Španskega veterana v finalu čaka Đoković, proti kateremu v razmerju zmag in porazov zaostaja s 5:10.

Nadal in Ferrer se bosta prav tako pomerila že čez nekaj dni, saj sta bila izžrebana v skupino A zaključnega turnirja v Londonu.

Masters 1000, Pariz, polfinale:

Novak Đoković (Srb/2) : Roger Federer (Švi/5) 4:6, 6:3, 6:2
Rafael Nadal (Špa/1) : David Ferrer (Špa/3) 3:6, 5:7

Ibrahimović izzval Đokovića:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.