Ferrer presenetil zarjavelega Nadala

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec David Ferrer je v polfinalu pripravljalnega turnirja v Abu Dabiju presenetljivo premagal rojaka Rafael Nadala, Srb Novak Đoković pa je bil boljši od Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Škot Andy Murray je po trimesečnem prisilnem premoru zaradi poškodbe hrbta dosegel prvo zmago.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal, dvakratni zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Abu Dabija (2010, januar 2011), je tokrat s svojimi nastopi končal že po prvem obračunu, saj ga je v polfinalu s 6:4, 6:4 premagal David Ferrer. Srb Novak Đoković, ki v Abu Dabiju brani dvojno zaporedno krono (december 2011, 2012), je v drugem polfinalu s 7:6 (5), 6:3 premagal Jo-Wilfrieda Tsongaja.

V finalu se bosta tako pomerila Đoković in Ferrer, ki sta na tem igrišču zaigrala že pred dvema letoma. Takrat je gladko s 6:2, 6:1 slavil srbski tenisač.

Murray do prve zmage po operaciji hrbta

Zmagovalec letošnjega turnirja v Wimbledonu je na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju po uvodnem porazu s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem danes v dvoboju za peto mesto premagal Švicarja Stanislasa Wawrinko s 6:3 in 6:4.

Na tem turnirju so poleg 26-letnega Murraya ter Tsongaja in Wawrinke nastopili Španca Rafael Nadal in David Ferrer ter Srb Novak Đoković.

Abu Dabi, ekshibicijski turnir, polfinale:

Rafael Nadal (Špa) : David Ferrer (Špa) 4:6, 4:6
Novak Đoković (Srb)
: Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 7:6 (5), 6:3

Za 5. mesto:

Andy Murray (VBr) : Stanislas Wawrinka (Švi) 6:3, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.