Ferrer španski tenisač leta

Foto: EPA
Foto: EPA
Združenje španskih teniških novinarjev je za najboljšega domačega igralca v letu 2012 izbralo Davida Ferrerja.
Oglej si celoten članek

30-letni David Ferrer je v tej sezoni slavil na sedmih turnirjih ATP, ob tem pa je osvojil masters v Parizu. Na vseh štirih turnirjih za grand slam se je prebil vsaj do četrtfinala, na OP Francije v Parizu in OP ZDA v New Yorku pa do polfinala.

"Za menoj je najboljša sezona v karieri. Bila bi še boljša, če bi zmagali v finalu Davisovega pokala," je po lepem priznanju dejal Ferrer, ki je sezono končal na petem mestu računalniške lestvice ATP.

V finalu Davisovega pokala v Pragi je novembra Češka ugnala Španijo s 3:2. V zadnjih letih je omenjeno priznanje praviloma dobil neponovljivi Rafael Nadal, ki pa se je dobršen del letošnje sezone ubadal s poškodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.