FIA bo po Monaku spremenila pravila

Foto: Žurnal24 Schumacher je odvozil eno izmed boljših letošnjih dirk, na koncu pa so mu točke
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) bo na prihajajočem sestanku (23. junij) v Ginebri preučila možnosti za spremembo pravil, ki določujejo prehitevanje po umiku varnostnega avtomobila.
Oglej si celoten članek

Želja po spremembi pravil se je pojavila na zadnji dirki Formule 1, ko je Michael Schumacher prav v zadnjem krogu prehitel Fernanda Alonsa, varnostni avto pa se je prav v zadnjem krogu umaknil v bokse. Komisarji so se po dvournem zasedanju po koncu dirke v kneževini odločili, da Schumacherja kaznujejo z 20 sekundami pribitka. Nemec se je tako moral sprijazniti z izgubo težko prigaranih osmih točk.

FIA se zaveda, da je prav, da so pravila napisana jasno, saj bi kakršna negotovost in dvom v pravila onemogočala pošteno dirkanje, vodilni možje pa si v prihodnje ne želijo več podobnih zmešnjav, kot je bila zadnja v Monaku.

In še vprašanje za razmislek. Če se je izkazalo prehitevanje v zadnjem krogu VN Monaka za nemogoč manever, se pojavlja vprašanje, zakaj so se vodilni možje Formule 1 odločili, da se mora varnostni avto v zadnjem krogu umakniti. S tem niso pridobili prav ničesar. Varnostni avto bi lahko brez težav ostal na stezi do konca dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.