Fia potrdila koledar: odpadle tri dirke

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je potrdila uradni koledar dirk za sezono 2014, v kateri bo na sporedu 19 dirkaških vikendov.
Oglej si celoten članek

Na začasnem koledarju svetovnega prvenstva formule 1 za sezono 2014 je bilo kar 22 dirk, na uradnem, ki ga je danes potrdila krovna avtomobilistična zveza (Fia), pa le še 19. Izpadle so dirke v Južni Koreji, New Jerseyju in Mehiki. Sezona se bo začela 16. marca v Avstraliji.

Fia je tako po pričakovanjih s koledarja odstranila tri prireditelje, ki so imeli na začasnem terminskem načrtu zvezdico in so bili že pred dvema mesecema vprašljivi.

V koledarju tako ostaja le ena prava novinka na sceni formule 1, dirka v olimpijskem Sočiju. Rusija bo kot prirediteljica dirk formule 1 zamenjala Indijo, preizkušnja za VN Rusije bo na sporedu 12. oktobra. V formulo 1 pa se vrača dirka v Avstriji, kjer bo Spielberg po 11 letih premora 22. junija spet gostil elito avtomobilističnega športa.

Sezona 2014 se bo začela 16. marca v Avstraliji, končala pa 23. novembra v Abu Dabiju. Dirka v Braziliji, ki je nekaj let končevala sezone formule 1, bo po novem na sporedu kot predzadnja, 9. novembra.

Koledar dirk SP formule 1 2014:

16. marec: VN Avstralije (Melbourne)
30. marec: VN Malezije (Sepang)
6. april: VN Bahrajna (Sahir)
20. april: VN Kitajske (Šanghaj)
11. maj: VN Španije (Barcelona)
25. maj: VN Monaka (Monte Carlo)
8. junij: VN Kanade (Montreal)
22. junij: VN Avstrije (Spielberg)
6. julij: VN Velike Britanije (Silverstone)
20. julij: VN Nemčije (Hockenheim)
27. julij: VN Madžarske (Budimpešta)
24. avgust: VN Belgije (Spa-Francorchamps)
7. september: VN Italije (Monza)
21. september: VN Singapurja (Singapur)
5. oktober: VN Japonske (Suzuka)
12. oktober: VN Rusije (Soči)
2. november: VN ZDA (Austin)
9. november: VN Brazilije (Sao Paulo)
23. november: VN Abu Dabija (Abu Dabi)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.