''Fiasko, sramota, lahko še kaj hujšega''

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Danska hokejska reprezentanca je po porazu proti slovenskim risom (0:3) ostala brez možnosti za nastop na olimpijskih igrah v Pjongčang leta 2018.
Oglej si celoten članek

Danski hokejisti so v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja v Minsku zabeležili še drugi poraz in ostali brez teoretičnih možnosti za uvrstitev na zimske olimpijske igre, kamor vodi samo prvo mesto v skupini. 

Danci so pred začetkom kvalifikacij veljali za favorita skupine, vendar so jim najprej načrte prekrižali Belorusi (5:2), nato pa še Slovenci (3:0). Omenjeni reprezentanci ostajata v igri za prvo mesto, ki prinaša vozovnico za Pjongčang.

'Fiasko' je beseda, ki so po bledi predstavi danskih hokejistov najbolj odmeva v medijih. ''Z ekipo, ki jo imamo, nimamo izgovorov. To ni v redu. To je fiasko, sramota in lahko bi rekli še kaj hujšega,'' je povedal zvezdnik Detroit Red Wings Frans Nielsen.

Danski reprezentant ni imel odgovora na vprašanje, kje se je zalomilo v kvalifikacijah, čeprav imajo v ekipi kar deset hokejistov iz severnoameriške lige NHL.

''Trudili smo se, vendar smo se počutili tako, kot da smo stopili v živi pesek in stali pri miru. Rad bi vedel, zakaj. Talenta imamo dovolj. Pričakovanja so bila zelo visoka. Zelo sem razočaran,'' je dodal Nielsen.

Selektor: Ni vse črno/belo

Selektor Jan Karlsson je v svoj bran dejal, da se že pred začetkom kvalifikacij ni strinjal z oznako favorita.

''Igralci so razočarani, a jaz moram ohaniti trezno glavo. Ni vse črno/belo. Imeli smo status favorita, s čimer se nisem strinjal, saj zelo spoštujem Belorusijo in Slovenijo,'' je dejal prvi mož danske reprezentance, ki so mu domači mediji pripisali največjo odgovornost za poraz.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:46 3. September 2016.

    Bravo naši!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.