Fiba izključila Rusijo z EP

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je Rusijo izključila z vseh mednarodnih tekmovanj, vključno z letošnjim evropskim prvenstvom, kjer bi se morala meriti v skupini A skupaj s Francijo, BiH, Finsko, Poljsko in Izraelom.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo ruski mediji, je razlog za suspenz vpletanje sodišča v delo ruske zveze ob izrednih predsedniških volitvah 2013.

"Fiba je poslala pismo na našo zvezo, v katerem piše, da Rusije ni na seznamu članov Fibe. Zdaj moramo razmisliti, kako bomo rešili nastalo situacijo, saj je pod vprašajem tudi naš nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto," je dejal predsednik ruske košarkarske zveze Sergej Černov.

Černov je dodal, da bo končna odločitev o usodi Rusije znana na Fibinem zasedanju v Tokiu med 7. in 9. avgustom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:50 29. Julij 2015.

    Politika se vmešava tudi v šport. Sramota. Čeprav v članku tega ne piše, se ve, da je temu tako.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.