Fiba v Sloveniji, KZS v München

Foto: Žurnal24 Navijači bi radi videli, da bi naši fantje EP lahko igrali doma. (Foto: Reuters)
Delegacija Košarkarske zveze Slovenije je odpotovala v München, da bi se dogovorila za znižanje kotizacije za organizacijo EP 2013. Medtem je v Sloveniji odprava Fiba Europe.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je v Slovenijo pripotovala štiričlanska komisija FIBA Europe, ki si bo v sklopu kandidature za Eurobasket 2013 ogledala nastanitvene kapacitete v vseh petih mestih, kandidatih za gostitelje EP, ter dvorane za tekme in treninge. Komisija bo v Sloveniji ostala do petka, ko se bo vrnila v München, kjer ima FIBA Europe svoje prostore. Štiričlanska komisija, ki jo sestavljajo Richard Stokes, Monika Puchner, Valts Miltovics in Sebastian Montag, si je v ponedeljek najprej ogledala drugo največje slovensko mesto Maribor, kjer je tudi prespala in se v torek odpravila na Ptuj, od tam pa bo popoldne sledil obisk Celja ter Laškega. V sredo sledi obisk Novega mesta, zaključek pa bo v četrtek v Ljubljani. Tam bodo člani FIBA Europe na voljo tudi medijem, in sicer ob 16.00 v dvorani Stožice, ki je več kot primerna za organizacijo sklepnega dela tekmovanja.

Medtem ko so člani ocenjevalne komisije pripotovali iz Münchna v Ljubljano, pa je v obratno smer krenila delegacija Košarkarske zveze Slovenije (generalni sekretar Iztok Rems, direktor marketinga in članskih reprezentanc Matej Avanzo in posebni odposlanec vlade Republike Slovenije ter direktor Urada vlade RS za komuniciranje Darijan Košir), ki se je sestala z generalnim sekretarjem Narom Zanolinom, pri katerem se je pogovarjala predvsem o znižanju kotizacije FIBA Europe (8 milijonov evrov). Za zdaj v pogovorih med KZS in FIBA Europe do končnega dogovora ni prišlo, pričakujemo pa, da se bo to zgodilo v torek popoldne, ko se bo delegacija krovne slovenske košarkarske organizacije znova sestala z  vladnimi predstavniki. O vsem bomo, kakor vedno, obvestili tudi javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.