Fifa bo dovolila vpogled v spletno pošto, a ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski preiskovalci so sporočili, da je Fifa odobrila dostop do spletne pošte suspendiranega generalnega sekretarja Jeroma Valckeja, nekdaj desne roke predsednika Seppa Blatterja, a le če bodo izpolnjeni določeni pogoji. Za kakšne pogoje gre, niso sporočili.
Oglej si celoten članek

Švicarski državni tožilec Michael Lauber je zahteval dostop do spletne pošte Jeroma Valckeja, saj Francoza povezujejo s korupcijskimi obtožbami pri kandidacijskih procesih za svetovno prvenstvo 2018 in 2022.

Lauber je sicer dobil delček elektronskih dokumentov, toda do zdaj je krovna nogometna zveza blokirala dostop do Valckejeve spletne pošte. Danes pa je Fifa sporočila državnemu tožilcu, da bodo ob izpolnjenih določenih pogojih dovolili vpogled v Valckejevo dopisovanje.

Valckeja so sicer prejšnji teden poslali na dopust za nedoločen čas zaradi obtožb, da je bil vpleten v prodajo vstopnic za svetovno prvenstvo po napihnjenih cenah. Francoz je obtožbe zanikal. Te je sprožil Benny Alon, ameriško-izraelski svetovalec pri družbi, ki je imela s Fifo pogodbo o prodaji vstopnic za SP 2014. Pogodbo so medtem že prekinili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.