Fifa: Nimamo rezervnega načrta

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) zagotavlja, da SP 2014 v Brazliji ni ogroženo. Ulice južnoameriške države so v zadnjih tednih preplavili protestniki.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zagotovila, da svetovno nogometno prvenstvo prihodnje leto v Braziliji ni niti najmanj ogroženo zaradi množičnih protivladnih protestov. Prav tako v krovni svetovni nogometni organizaciji ne razmišljajo o odpovedi potekajočega pokala konfederacij.

Potem ko so milijoni Brazilcev preplavili ulice in trge v največji južnoameriški državi, so se oglasili v svetovni nogometni družini ter brazilski vladi in predsednici Dilmi Rousseff poslali jasna zagotovila, da mundial prihodnje leto ni niti najmanj ogrožen.

"Trenutno v Braziliji nemoteno poteka pokal konfederacij, svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto mora biti v Braziliji. Nimamo rezervnega načrta," je po srečanju z brazilskimi prireditelji prvenstva dejal generalni sekretar Fife Jerome Valcke. "Z brazilskimi kolegi skrbno spremljamo razmere, vendar pa v tem trenutku ne razmišljamo oziroma se ne pogovarjamo o scenariju, ki bi vseboval morebitno odpoved potekajočega pokala konfederacij. Ob tem bi radi poudarili, da podpiramo pravico do svobode govora, a hkrati zavračamo vsakršno nasilje," je v zvezi z ugibanji medijev o odpovedi generalke za SP v nogometu dejal tiskovni predstavnik Fife Pekka Odriozola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.