Fifa odločila: na SP nosilci po oktobrski lestvici

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo nosilce na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Braziliji določila oktobrska in ne decembrska jakostna lestvica.
Oglej si celoten članek

Poleg domače Brazilije bo na žrebu svetovnega prvenstva 2014 vlogo nosilcev v prvem bobnu opravljalo najboljših sedem reprezentanc z jakostne lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki jo bodo v Zürichu objavili 17. oktobra.

Fifa je sicer najprej načrtovala, da bo nosilce določila po lestvici iz 6. decembra, ko bo na sporedu tudi žreb skupin za mundial, a so se vodilni pri mednarodni organizaciji premislili. Španija je trenutno na prvem mestu, sledijo ji Argentina, Nemčija, Italija, Kolumbija, Belgija in Urugvaj, medtem ko so domačini osmi.

Slovenija, ki ima še vedno možnosti, da si izbori dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, je trenutno na 29. mestu. Pred izbranci slovenskega selektorja Srečka Katanca sta še dve tekmi: z Norveško bo igrala v petek, 11. oktobra, v mariborskem Ljudskem vrtu, s Švico pa v torek, 15. oktobra, v Bernu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.