Fifa odobrila! Nadarjeni nogometaš bo po novem nastopal za Slovenijo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Saitoski bo po novem igral za Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Nogometaš Emir Saitoski, ki je nastopal za makedonske mlajše selekcije, bo lahko v prihodnje nastopal za Slovenijo, je sporočila Nogometna zveza Slovenije. Na podlagi njene zahteve je namreč pridobil pravico nastopa za slovenske reprezentance.

Član Domžal je doslej nastopal za mlajše reprezentančne selekcije rodne Severne Makedonije, menjavo nogometnega državljanstva pa je v petek odobril odbor za status igralcev Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

"To je zame izvrstna novica! Izbiral sem med Severno Makedonijo ter Slovenijo in odločil sem se za slednjo, saj se tukaj odlično počutim. Že kar nekaj let z družino živim v Ljubljani. Tukaj sem dokončal šolanje, se nogometno razvijal najprej pri Olimpiji in zadnja leta Domžalah, seveda dobil priložnost v članskem prvenstvu in to je nekaj, kar sem si kot otrok lahko samo želel. Trajalo je nekaj časa, da so se uredile vse podrobnosti, sedaj pa komaj čakam prvo reprezentančno tekmo,'' je ob prejemu novega nogometnega državljanstva povedal glavni akter.

Leta 2003 rojeni Saitoski se je kljub mladosti že dodobra uveljavil tudi v članskem nogometnem prvenstvu. V Prvi ligi Telemach je doslej zbral 26 nastopov, enajst v letošnji sezoni, debitantski nastop v članskih tekmovanjih pa je vknjižil v sezoni 2019/20, ko je štel 17 let, so pojasnili pri NZS.

Foto: Twitter Emir Saitoski

Nogometaš, ki je dosegel en zadetek za člansko zasedbo Domžal in ogromno v njenih mlajših selekcijah, je sicer v svoji karieri nastopil še na dveh pokalnih tekmah, 66 minut pa je zbral v lanski sezoni tudi na dveh evropskih tekmah Domžalčanov, v kvalifikacijah za konferenčno ligo.

Nadarjeni nogometaš, ki je odraščal v Prilepu in doslej zastopal Severno Makedonijo, se je v Slovenijo preselil leta 2014 in se slovenski nogometni javnosti predstavil v mlajših selekcijah ljubljanske Olimpije, a se je nato na članskem nivoju uveljavil v bližnjih Domžalah, katere je okrepil leta 2018.

Foto: Twitter Emir Saitoski

Mladi Saitoski je tako v letošnji sezoni dobil priložnost že na enajstih tekmah Domžal, od tega petkrat v prvi postavi. Bil je član postave, ki je začela tudi petkovo tekmo proti Gorici, ko so Domžale slavile s kar 5:1.

Glede na svojo mladost in odlično statistiko bo tako pomembna okrepitev za slovensko reprezentanco do 21 let in morda v prihodnje tudi za člansko. Prvi vpoklic v izbrano vrsto Slovenije U21 je sicer prišel že v septembru, a tedaj selektor Milenko Ačimović zaradi nedokončanega postopka administracije nanj še ni mogel računati.

Nogomet združuje ljudi.

Nogomet danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.