Fifa preiskuje podkupovanje

Foto: Žurnal24 Sepp Blatter, predsednik Fifa, bo imel v prihodnjih dneh kar nekaj težav s preis
Fifa preiskuje domnevno podkupovanje dveh njenih članov, ki naj bi bila pripravljena sprejeti podkupnino v zameno za glasove pri podeljevanju svetovnih prvenstev v letih 2018 in 2022.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza je sporočila, da bo uvedla preiskavo o domnevnem podkupovanju, v katerega naj bi bila vpletena dva njena člana. Časnik Sunday Times je poročal, da naj bi bila dva člana izvršnega odbora Fifa pripravljena sprejeti podkupnino v zameno za glasove pri podeljevanju svetovnih prvenstev v letih 2018 in 2022.

Sunday Times je poročal, da sta Nigerijec Amos Adamu in predsednik nogometne zveze Oceanije Reynald Temarii s Tahitija novinarjem, ki so se izdajali za lobiste nekega ameriškega podjetja, ponudila glasove v prid kandidaturi ZDA, v zameno pa zahtevala denar. Adamu bi se zadovoljil z 800.000 dolarji za izgradnjo igrišč z umetno travo v Nigeriji, a je zahteval, da denar nakažejo njemu osebno, medtem ko je Temarii v zameno za ustrezno glasovanje želel 2,3 milijona dolarjev za ustanovitev nogometne akademije v Aucklandu.

Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da njena etična komisija budno spremlja vse dogodke, povezane s kandidaturo za ti prvenstvi. "Fifa je že zahtevala vse dokumente, ki so povezani s to zadevo. Šele ko bomo dokumente preučili, se bomo odločili o nadaljnjih korakih," je sporočila krovna nogometna organizacija.

"Zgodba Sunday Timesa je jasna, a ponavljamo, da komisija za pripravo SP v ZDA s tem nima nič," pa so se na zapis odzvali v ameriški nogometni zvezi. Američani so sicer nedavno umaknili kandidaturo za SP 2018 in se bodo povsem posvetili le tisti za leto 2022. Fifa bo prireditelja obeh SP čez osem in 12 let izbrala decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.