Fifa s skoraj milijardo in pol rezerve

Foto: EPA
Foto: EPA
V času vsesplošne ekonomske krize ima Mednarodna nogometna zveza ogromne finančne rezerve.
Oglej si celoten članek

Na četrtkovem zasedanju izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa) se je največ govorilo o podkupovalni aferi nekdanjega podpredsednika Jacka Warnerja pri dodeljevanju svetovnega prvenstva v Katarju 2022. Danes je Fifa sporočila, da je lani zaslužila 72 milijonov ameriških dolarjev, denarne rezerve pa znašajo 1,432 milijarde dolarjev.

Fifa je lani imela prihodek v višini 1,386 milijarde dolarjev. Največji kolač tega denarja je pridobila s prodajo televizijskih pravic (801 milijonov dolarjev) ter marketinških pravic (404 milijonov dolarjev) za letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji.

Le 17 milijonov dolarjev davkov

Njen lanski odhodek je znašal 1,314 milijarde dolarjev, od tega je kar 787 milijonov dolarjev porabila za organizacijo sedmih turnirjev v letu 2013, 183 milijonov dolarjev je namenila v razvojne projekte, ob tem pa je plačala tudi davek v višini 17 milijonov ameriških zelencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.