Fifa uvaja biološke potne liste

Foto: PrtScr You tube
Foto: PrtScr You tube
Fifa je po pogovorih z vodstvom Svetovne protidopinške agencije (Wada) sporočila, da bo uvedla tako imenovane biološke potne liste, najprej testno na letošnjem pokalu konfederacij, nato pa trajno na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji.
Oglej si celoten članek

"Fifa ta čas razvija načrte, kako uvesti te nove instrumente in kako uvesti steroidne profile prek urinskih in krvnih profilov posameznikov," so zapisali po sestanku v Zürichu, na katerem sta bila med drugima tudi prva moža Fife in Wade Joseph Blatter in John Fahey. "Fifa bo prva mednarodna zveza iz kolektivnih športov, ki bo uvedla biološke potne liste," je zatrdil Michel D'Hooghe, vodja zdravstvenega in raziskovalnega centra Fife.

Wada si želi že dalj časa, da bi Fifa storila več v boju proti dopingu. "V nogometu ni dovolj testiranj za eritropoetin. V tem športu glede tega lahko storijo precej več, mi jih spodbujamo k temu koraku," je dejal predsednik Wade Fahey na simpoziju v Londonu 12. februarja. "Zelo sem zadovoljen z odločitvijo Fife, da uvede biološke potne liste. Zelo smo zadovoljni z našim sodelovanjem in bojem Fife proti jemanju prepovedanih sredstev," pa je bolj diplomatsko pojasnil Fahey po sestanku z vodstvom Fife.

Biološke potne liste so doslej sprejeli v 25 športnih panogah, vključno s kolesarstvom, ki je bilo v zadnjih 30 letih najbolj na udaru glede zlorabe dopinga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.