Fifa začela s preiskavo brce Mascherana

Z Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so v petek sporočili, da so odprli disciplinski postopek proti argentinskemu reprezentantu Javierju Mascheranu, potem ko je član Barcelone brcnil voznika bolniškega vozila na tekmi v Quitu.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je Javier Macherano v enem najbolj bizarnih dogodkov na nogometnih zelenicah brcnil voznika bolniškega vozila, mu je paragvajski sodnik Enrique Cáceres na kvalifikacijski tekmi v ekvadorskem Quitu pokazal rdeči karton.

Argentinski reprezentant se je nato začel prerekati z voznikom, ki ga je po njegovem mnenju prehitro odpeljal z zelenice nekaj minut pred koncem tekme. Člana Barcelone so morali obvladati njegovi soigralci, prerekanje pa je preraslo tudi v prerivanje ob zelenici med nogometaši obeh ekip.

"Lahko potrdimo, da smo začeli disciplinski postopek proti Mascheranu, ampak kot je običajno ne bomo komentirali podrobneje, ker je preiskava še v teku," so za Reuters sporočili s Fife. Mascherano se je kmalu po tekmi sicer opravičil na Twitterju.

Z doktorjem sta ga skušala upočasniti

"Res mi je žal zaradi moje reakcije, nič je ne more opravičiti," je sporočil Mascherano, brez katerega so Argentinci vseeno zdržali za remi (1:1), ki jih je na vrhu južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji še dodatno približal uvrstitvi na mundial.

"Storil sem napako. Rekel sem mu, da naj gre bolj počasi, ni me upošteval in odzval sem se," je o dogodku še povedal Mascherano. "Ampak to ni bilo upravičeno. Vozilo je šlo prehitro, premetavalo ga je in kmalu bi padel. Z doktorjem sva mu rekla, da naj upočasni, ampak ni se odzval in jaz sem reagiral. Ampak, ponavljam, ni opravičila. Sram me je. Vedno govorimo o nenasilju. Resnica je, da sem jaz storil napako. Ni prijetno, da si izključen na takšen način, in da povzročiš takšne odzive."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.