Fifa zamrznila embargo proti Barçi

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odložila kazen Barceloni, ki je zaradi nepravilnosti pri prestopih mladih nogometašev prejela enoletno prepoved trgovanja z igralci.
Oglej si celoten članek

Barcelona je v začetku meseca prejela kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ker je med letoma 2009 in 2013 kršila predpise, ki se nanašajo na prestop mladih nogometašev. Katalonci, ki bi morali plačati 370.000 evrov kazni, so se na odločitev pritožili, pravico pa bodo iskali še na Mednarodnem športnem razsodišču. Fifa je odločila, da bodo sankcije španskemu prvoligašu izrekli po obravnavi pritožbe, zato je suspenz začasno zamrznjen.

Barcelona sicer z igralci ne bi smela trgovati do julija 2015, kar pomeni, da bi izpustila dva prestopna roka. Podobno kazen je leta 2010 Fifa izrekla londonskemu Chelseaju zaradi sklepanja pogodbe z mladoletnim francoskim igralcem Gaelom Kakuto, a so prepoved pozneje umaknili, ker je londonski klub dosegel dogovor z nogometaševim prejšnjim klubom Lensom.

''Predsednik Fifinega komiteja Larry Mussenden je upošteval izrečene sankcije, kompleksnost primera in začetek prestopnega roka – 1. julij 2014,'' je v izjavi zapisala krovna nogometna organizacija, ki je prepričana, da je primer prezapleten, da bi ga lahko v celoti obravnavali do 1. julija, zato je Barçi začasno spet odobrila trgovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.